Raft oynarken ekran kartı kullanımı düşük

544148

Centipat
Merhaba, sayın Technopat üyeleri.

Dün akşam arkadaşlarımla Raft oynarken en yüksek ayarlarda oynuyordum ve ekran kartı kullanımı biraz fazlaydı gibi böyle düşük sistem isteyen bir oyuna nedense şaşırdım ekran kartı 50-55 bazen de 60 derece kadar çıkıyordu. Bu normali bilgisayarı açmadan önce camı çıkarıp üstündeki tozu gözlük bezi ile dışarı doğru attım. Daha sonra temizledim aynı şekilde süpürge ile üstündeki hava filtresini işlemci sıvı soğutucu radyatörünün üstünü de temizlemiştim. Ön havalandırma aşırı tozluydu onu da süpürge ile güzelce temizledim Ready or Not oynarken bu sefer de Epic en yüksek ayarlar 200-300 haritaya göre bazen 130-140-150 civarı alıyorum. Optimizasyonu erken erişimde olduğu için pek iyi değil. Ekran kartı kullanımı düşük gösteriyordu belki Alt Tab yaptığımdan olabilir bilemiyorum bunlar normal midir sizce?

Başlıkta yanlış yazılmış Raft oynarken ekran kartı kullanımı biraz fazla şaşırtıcı bir şekilde %50-55-60-65 civarı.

Son düzenleme:
İşlemci odaklı bir oyun çünkü işlemciniz yetiyordur, ekran kartınızın kullanılmasına gerek kalmıyordur.

Sistem nedir?

Sistemim DDR5 13. nesil Intel işlemcili RTX 4000 serisi ekran kartlı bir sistem.

Ekran kartına gerek kalmıyor olabilir %100 kullanım için. Oyunu 2K oynamayı deneyin. Kartın kullanımı yükselecektir.

Ekran kartına gerek kalmıyor olabilir %100 kullanım için. Oyunu 2K oynamayı deneyin. Kartın kullanımı yükselecektir.

2K oynuyorum ama bence normal ya konuyu boş yere açtığımı düşünüyorum bana normal geldi değerler falan bir sorun yok teşekkürler cevaplarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…