Raft Türkçe yama

VirusTotal sonuçlarını isterseniz sizinle de paylaşayım. İndirmek ve indirmemek yine de size kalmış. Kontrol edebilirsiniz https://forum.donanimhaber.com/Exte...cbff0067571522d15c44c4077ba310f6864/detection

VirusTotal'de gözüken 69 adet virüs tarayıcısından 4 tanesinin virüs göstermesinin sebebi, exenin lisanssız olması ve o firmaların kullandığı yapay zeka tespit sistemlerinin kodda onlara göre şüpheli bir davranış görmesidir (internetten yama indirmesi, yamayı oyunun dosya konumuna kurması gibi gibi) ki zaten burada virüs gösteren anti virüs firmaları genellikle en ufak şeye bile virüs uyarısı verir
Eğer halen şüphe varsa indirmeyebilirsiniz iyi oyunlar.

@DangerousWaste

Merhaba. VirusTotal sonucu üzerinden dosyanın güvenirliğini kanıtlamaya çalışmışsınız. VirusTotal sonucunda antivirüslerin o dosyaya temiz demesi o dosyanın gerçekten de temiz olduğu anlamına gelmez. Antivirüsler sadece dosyaları tarayarak virüs tespiti yapmaz, virüs çalışırken de virüs olduğunu tespit edebilir. Bunu taramadan ayrı olarak programın davranışlarını analiz ederek yapar. (Örneğin Kaspersky Sistem İzleyici)

Ayrıca, attığınız VT linki benim indirdiğim EXE dosyasına ait değil. Ben üstte arkadaşın attığı oyundunyasi.net sitesinden indirdim. O dosyanın VT linki: VirusTotal

Linkte görüldüğü üzere Kaspersky dosyaya temiz demiş. Ama ben önceki mesajımda Kaspersky'nin dosyada virüs algıladığı fotoğrafı paylaştım. Raporlarda da tespit eden mekanizma Sistem İzleyici olarak geçiyor. Ayrıca VT sonucunda ESET de virüs tespit etmiş. Başka antivirüsler de dosya çalışırken belki virüs tespit edecek, bilemeyiz.

Kaspersky'nin raporu:

Kod:
Olay: Kötü amaçlı nesne tespit edildi
Uygulama: CalypsoLauncher
Kullanıcı: DESKTOP
Kullanıcı tipi: Başlatan
Bileşen: Sistem İzleyici
Sonuç açıklaması: Tespit edildi
Tür: Truva atı
Ad: PDM:Trojan.Win32.Bazon.a
Tehdit düzeyi: Yüksek
Nesne türü: İşlem
Nesne yolu: C:\Users\Downloads
Nesne adı: CalypsoLauncher.exe
Neden: Davranış analizi
Veritabanlarının sürüm tarihi: Bugün, 24.07.2023 11:42:00
MD5: DC05873BF706463832154BFA3B942557

Son olarak; bu zamana kadar onlarca yama indirmişimdir, ilk kez virüsle karşılaşıyorum. Diğer yamalar da yamayı oyunun dosya konumuna kurması gibi şeyleri yapıyorlar. Mantık aynı sonuçta. Neden bu yamada virüs var da onlarda yok?

Son düzenleme:

Bunun nedenini size açıkladım hocam uygulamamızın resmi bir lisansı yok diğer yamalar için gelirsek direkt RAR olarak yama indirdiğiniz için virüs bulmaz bu direkt derli toplu bir lauhuncher eğer halen virüs var diyorsanız yamamızı kullanan kişilere sorabilirsiniz iyi günler dilerim.

Yani şüpheyle yaklaşmakta haklısınız bir şey diyemem ama virüs olmadığını size açıklayabildim sanırım uygulamayı sürekli güncelliyoruz.

Son düzenleme:
Bu ekibin yapmış olduğu uygulamadan raftı yükledim ve rahatça oynadım hocam lauhuncher de herhangi bir virüs yok 4 kezz Microsoft Defender ile tarattım ve düzgün çalışıyor güzel çevrilmiş.

Açıkçası şu an ben kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yok dostum.@DangerousWaste dediği gibi lisans problemi var.

Vaow bütün sırrı bozdun, ultra süper gizli silahımızı açık ettin. Ayvayı yedik Paylaştığın şey o kadar komik ki ne cevap versem anlamayacaksın. O yüzden sen bizim sitelerden bayağı bir uzak dur. (İnsanca bu sorunu sorsaydın, düzgün bir cevap verecektim.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…