RAID 0 bozuldu

LordMorton

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16 GB Corsair DDR4 3000Mhz
SSD veya HDD modeli
Corsair 240GB MP510 M2 SSD
Ekran kartı
Gigabyte Gerforce RTX 3070 TI
Anakart
Asus Aorus z370 Gaming 5
İşlemci
Intel i7 8700k
Merhaba,

2 yıl önce bir RAID 0 yapılandırması yaptım ve sorunsuz kullanıyordum. Dün bilgisayar dondu ve BIOS ekranına attı ve bir daha hiç bilgisayarı açamadım, sürekli BIOS ekranına yönlendiriyor. BIOS ekranından baktığım da ise RAID 0 için fail yazıyordu.

İçerisinde çok önemli dosyalarım var, ne yapmam gerekiyor pek bilmiyorum. Daha fazla detay gerekirse aktarabilirim. Şu an yeni aldığım bir SSD'ye format attım ve yazılım ile diskleri kurtarmaya çalışıyorum ama onbinlerce dosya getiriyor istediklerimi içerisinden bulmam çok zor olacak. Yardımcı olabilir misiniz?

Disklerden biri arızalanmış olabilir mi? Yeni taktığınız ssd ile disk yöneticisini kontrol eder misiniz gözüküyor mu diye? RAID 0 yapılandırması iki ya da daha fazla disk arasında veriyi böldüğü için tek bir diskin sorun çıkarması bütün veriyi riske atıyor :/
Bu program ile yapılandırmayı kurtarmayı deneyebilirsiniz ayrıca ücretsiz:

Son düzenleme:
Önemli dosyaların olduğu bir sistemde raid 1 yapılandırması daha mantıklı değil mi?
Geçmiş olsun. Disk kurtarmayı deniyorsun zaten ve on binlerce dosya arasında ihtiyacın olanları arayıp bulmaktan başka birşey yapılamaz gibi geliyor. Dosya adları ezberindeyse aratabilirsin.

Disklerden biri arızalanmış olabilir mi? Yeni taktığınız ssd ile disk yöneticisini kontrol eder misiniz gözüküyor mu diye? RAID 0 yapılandırması iki ya da daha fazla disk arasında veriyi böldüğü için tek bir diskin sorun çıkarması bütün veriyi riske atıyor :/
Bu program ile yapılandırmayı kurtarmayı deneyebilirsiniz ayrıca ücretsiz:
Evet abi diskler görünüyor. Benzer bir araçla şuan arama yaptırabiliyorum. Sanırım bir virüs bulaştırdım ve yapı zarar gördü diye düşünüyorum. Bazı programların içerisinde olan metinler vardı önemli onları da kaybettim. Bu tarz araçlarla onları bulabilir miyim emin değilim. Ama başkada seçeneğim yok gibi o yüzden deniyorum bakalım teşekkürler cevabın için.

Önemli dosyaların olduğu bir sistemde raid 1 yapılandırması daha mantıklı değil mi?
Geçmiş olsun. Disk kurtarmayı deniyorsun zaten ve on binlerce dosya arasında ihtiyacın olanları arayıp bulmaktan başka birşey yapılamaz gibi geliyor. Dosya adları ezberindeyse aratabilirsin.
Evet yani raid 1 bunun için uygun fakat amacım güvenlikten çok hızdı ve bedelini ödüyorum. 😵‍💫

Selamlar,

Bir durum daha varda bu konuda bilginiz var mı? Diskin 1 tanesi 0 B gözüküyor, acaba donanım mı bozuldu yada içeriğimi bozuldu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    12,7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı