RAID 0 nasıl yapılır?

yziya

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, iyi akşamlar diliyorum. Elimde 1 tane SSD var ve diski bölüp RAID 0 yapabilir miyim?
Anakartım ASUS Prime B450M-K. Bununla ilgili bir makale var mı bilmiyorum ama hata yaptığımdan dolayı, bugün 2 kere format atmak zorunda kaldım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

RAID sıfır donanımsal olarak anakartınızın desteklemesi ile mümkün iki disk ile yapılabiliyor. Windows üzerinde ise yine iki disk ile yazılımsal yapılabiliyor ama kesinlikle yapmayın.

Peki anlıyorum, farzı misal yapmaya kalkıştım bunu anlatan bir video var mı araştırdım biraz fakat hepsi eski bios uyumlu değil.

Server veya NAS ortamı dışında RAID yapmanızı önermem. Daha çok veri güvenliği (RAID 1, RAID 5, RAID 1+0) veya ekstra performans ihtiyacı olup veri güvenliğine gerek olmayan ortamlar için (RAID 0) önerilir RAID.

Herkese merhaba, iyi akşamlar diliyorum. Elimde 1 tane SSD var ve diski bölüp RAID 0 yapabilir miyim?
...
Sakın bu şekilde yapmayın.
Evet, tek diski çift bölümlere ayırıp RAID-0, RAID-1, RAID-10 yapmak mümkün ama bildiğin kendi başına rus ruleti oynamak ile eşdeğer.
Gereklilikler:
(Hardware) RAID: RAID nitelikli denetçi kartı gerekir.
Fake/Host RAID: Hem RAID'siz topoloji hem de RAID yapabildiğini bildiren on-board denetçi (on-board HBA) gerekir.
Software RAID: İşletim sistemi yüklenirken ya da bir diske yüklendikten sonra, software RAID yazılım sürücüleri ayarlanır.
En güzeli FreeBSD ZFS RAIDZ.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…