Asaba mahmures
Hectopat
Daha fazla
Yazma olayı şu şekilde olacak. Windows ve sadece c diskine yüklenecek uygulamalar için 1tb m2 ssd kullanacağım. Bunun yanında oyunlar ve raid sisteme atmadan önceki proje dosyalarım için 4 tb ayrı bir ssd kullanacağım. Sürekli render çıktıları bu m2 ssd'i üzerine olacak. Bundan sonra artık sadece okumada kullanacağım dosyalar için raid 1 depolamayı kullanacağım.Eğer sık sık yazma olacak ise HDD öneririm.
Özellikle cache'i 256 MB olan şu ürünü öneririm size.
Seagate ST2000DM008 Sabit Sürücü, 2 TB, Gümüş : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Seagate ST2000DM008 Sabit Sürücü, 2 TB, Gümüş : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Hocam RAID 1'i bence SSD üzerinde yapmayın derim. HDD en mantıklısı. Cache bellek yüksek olan bir HDD seçerseniz memnun kalırsınız derim.Yazma olayı şu şekilde olacak. Windows ve sadece c diskine yüklenecek uygulamalar için 1tb m2 ssd kullanacağım. Bunun yanında oyunlar ve raid sisteme atmadan önceki proje dosyalarım için 4 tb ayrı bir ssd kullanacağım. Sürekli render çıktıları bu m2 ssd'i üzerine olacak. Bundan sonra artık sadece okumada kullanacağım dosyalar için raid 1 depolamayı kullanacağım.
Hocam RAID 1'i bence SSD üzerinde yapmayın derim. HDD en mantıklısı. Cache bellek yüksek olan bir HDD seçerseniz memnun kalırsınız derim.
20 yıllık eski bir quantum fireball 20.2 GB disk bile daha geçen gün taktım aslanlar gibi çalışıyordu. Ama SSD'ler son zamanlarda saçmalamaya başladı bende.
Arkanıza bakmadan 2X 4TB M.2 NVMe SSD alın RAID 1 yapın, 1 TB M.2 NVMe SSD alıp ona da sistemi kurun.
Fiyat yüksek çıkıyor. Ve 4tb bandında güvenilir ürünler yok. Hani bu yüzden soruyorum.Yeni nesil SSD'ler petabytelarca okuma yazma yapabiliyor. Technopat YouTube'da Crucial ölüm testinde bu sonuç açık. Render çıktıları ufak dosyalar olamayacak ve HDD'ler günümüzde bir PCI 4 SSD'ye göre kat ve kat yavaş. Elektrik kesintileriden etkilenmeyecek bir sistemde kesinlikle M.2 SSD ile RAID 1 çok daha mantıklı.
Seagate 6TB Ironwolf Pro 256MB model bir hard disk 4.500 TL'ye bulunabiliyor.
Bu sistem herhangi bir şirkete iş yetiştirmek için olmayacak. Son verilerimi hard Disk'e atıp orada bırakacağım. Dediğim gibi sistem belli aralıklarla hiç açılmayacak. Bunun için'de değerlendirirseniz sevinirim.
Görüntü çıktılarım 4K olacak. 8K gibi absürt değerleri görmeyeceğim.
Fiyat yüksek çıkıyor. Ve 4TB bandında güvenilir ürünler yok. Hani bu yüzden soruyorum.
Mesela 2TB bandında ekstra hız koruma vs gibi durumlar varken 4TB ve üstü 20000 TL'den aşağı bulunmuyor.
Ne bileyim bunun yanında veri güvenliği dediğim gibi çok önemli. Ben çıktılarımı 4TB gen 4 destekli M.2 SSD'ye alıp nihai sonuçları RAID sistemde depolayacağım. 1 adet 4TB bir hayli fazla hatta 2TB + 2TB olarak almak daha mantıklı geliyor fiyat açısından. Boşa savuracak paramda yok. Sistemi daha toplamadım. Toplayınca kalite fiyat kıyaslamasıyla toplayacağım.
Eğer m2 ssd veya ssd üreticileri veri kurtarma hizmetiyle beraber bir ürün satıyorsa memnuniyetle alırım. 6 tb fiyat karşılamak açısından dedim. Yoksa 4tb 5 yıl için yeterli olacaktır.Dediğiniz olayda mantıklı fakat sıradan bir Crucial P3 bile bu kadar petabyte verei okuyup yazabiliyor ve sizin tahmininiz 500 Terabyte gibi bir değer, güvenlik bakımından SSD bana daha sağlam geliyor. Fakat Ironwolf serisinde garanti var bu seçenekte mantıklı. Eğer RAID 1 tarafında daha fazla depolama istiyorsanız HDD fakat hız ve bana 6TB lazım değil diyorsanız SSD. Benim önerim bu yönde.
Yeni nesil SSD'ler petabytelarca okuma yazma yapabiliyor. Technopat YouTube'da Crucial ölüm testinde bu sonuç açık. Render çıktıları ufak dosyalar olamayacak ve HDD'ler günümüzde bir PCI 4 SSD'ye göre kat ve kat yavaş. Elektrik kesintileriden etkilenmeyecek bir sistemde kesinlikle M.2 SSD ile RAID 1 çok daha mantıklı.