berkealtintass
Decapat
Daha fazla  

Merhaba arkadaşlar, 2 adet SSD'im var biri James Donkey 256 GB digeri markasini hatırlamıyorum 500GB. RAID atmaya çalışıyorum ama format esnasında Windows'u kurmak istediğimiz sürücüleri seçme kısmına geldiğimde sadece 500GB olan gözüküyor, RAID dosyalarını sürücü yükleden RAID dosyalarını injectlediğim zaman 500 GB kayboluyor ve yerine 256 GB geliyor. İkisinin birleşmesi lazım değil mi? 256'yı seçerek kurarsam 500GB bilgisayarda kullanamıyorum. Bilgisayar-yönet-depolama kısmında harf atanmamış mı diye baktım orada da yok. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Anakart modelim: ASUS Prime B350M-K
SSD'lerden 256 GB olan SATA SSD, 500GB olan M.2 SSD.
İlk izlediğim yol: SATA configrationdan AHCI ayarını RAID yaptim boot kısmından CSM disabled yaptım. Daha sonra RAID şeklini seçme yerinden raıdable yaptım (sadece raidable vardı RAID0 veya RAID1 yoktu) sonra create arrayden SSD mi seçtim (sadece 256 GB'ı seçtiriyordu diğeri gözükmüyordu) daha sonrasında kaydetip yeniden başlattım ve tekrar BIOS'a girip format işlemine başladım. Sonrasında aynı şekilde RAID dosyalarını injectledim ve kurulumu yapmaya başladım. 10 saniye geri sayma kısmindan sonra ASUS yazısı geldi ve mavi ekran yedim. Birkaç kez denedim mavi ekran vermeye devam etti. Daha sonrasinda Secure Boot kısmından otheros bölümünü UEFI olarak değiştirdim sorunum çözüldü ama 500GB olan RAID'i injectledigim zaman kayboluyor yerine 256 geliyor. Yardım edin.
RAID atarken yardım aldığım kaynaklar:

Anakart modelim: ASUS Prime B350M-K
SSD'lerden 256 GB olan SATA SSD, 500GB olan M.2 SSD.
İlk izlediğim yol: SATA configrationdan AHCI ayarını RAID yaptim boot kısmından CSM disabled yaptım. Daha sonra RAID şeklini seçme yerinden raıdable yaptım (sadece raidable vardı RAID0 veya RAID1 yoktu) sonra create arrayden SSD mi seçtim (sadece 256 GB'ı seçtiriyordu diğeri gözükmüyordu) daha sonrasında kaydetip yeniden başlattım ve tekrar BIOS'a girip format işlemine başladım. Sonrasında aynı şekilde RAID dosyalarını injectledim ve kurulumu yapmaya başladım. 10 saniye geri sayma kısmindan sonra ASUS yazısı geldi ve mavi ekran yedim. Birkaç kez denedim mavi ekran vermeye devam etti. Daha sonrasinda Secure Boot kısmından otheros bölümünü UEFI olarak değiştirdim sorunum çözüldü ama 500GB olan RAID'i injectledigim zaman kayboluyor yerine 256 geliyor. Yardım edin.
RAID atarken yardım aldığım kaynaklar: