RAM 2x16 GB Yapılmalı mı?

zoro043

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Herkes Dual Channel yap diyor 2 RAM slotum var, 1X16 GB RAM'a sahibim. Tanıdık bir arkadasim 20 FPS fark eder diyor. O kadar masrafta yapmak istemiyorum. Siz ne dusunuyorsunuz?

ASUS Dual 1660 Ti / i5 9400f

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual channel farkını adım adım yaşadığım için öneririm fakat 16 GB RAM ise günümüzde fazlasıyla yeterli. Keşke ilk başta alırken 2X8 GB alsaymışsınız uzun süre yeterli olurdu. 16 GB RAM yeterli ama dual channel ise farkettiriyor, ne desem bilemedim. Durum tamamen bütçenize bağlı.

Bütçeniz yetiyorsa fazlasıyla ileriye dönük ve Dual Channel olmasının avantajıyla iyi bir performans elde edersiniz, durumunuzdan memnunsanız masraf yapmaya gerek olacağını düşünmüyorum.

Bütçenizde bir sıkıntı yoksa sağlam bir şekilde ileriye dönük olur fakat 32 gereklimi diye insan kendine soruyor bir kaç sefer.

Herkes Dual Channel yap diyor 2 RAM slotum var, 1X16 GB RAM'a sahibim. Tanıdık bir arkadasim 20 FPS fark eder diyor. O kadar masrafta yapmak istemiyorum. Siz ne dusunuyorsunuz?

ASUS Dual 1660 Ti / i5 9400f

RAM'ın harika. 1x daha 16GB al ve bu konuyu kafandan çıkart. Ayrıca 4 tane de RAM taksan FPS değişmez. Tek kanal ve çift kanal farkı, ekran kartlarındaki 64Bit 128Bit farkı gibidir. Oyun oynayacaksan al, oynamayacaksan gerek yok. Çok oyun oynamıyorsan ve 3200MHz ise gerek yok diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı