RAM 4000MHz'de MemTest Hataları

shncvk

Decapat
Merhaba,
Yeni bir sistem topladım ve sistemimde bellek olarak Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) DDR4 4000MHz ürününe yer verdim.
XMP Disable konumdayken RAM'ler 2133 MHz'de Memtest'te sıfır hata veriyor, fakat XMP'yi Enable ettiğimde 4000MHz değerlere ulaşan RAM'ler Memtest'te 6. Address'te errorlar veriyor. 2 kez RAM'leri servisten değiştirttim fakat bu denediğim 3. kit ramlerde de aynı hatayı almaktayım.
Sistemi normal çalıştırıyorum, CPU-Z 'de RAM'leri 16 GB 4000MHz olarak DUAL'de çalıştığını görüyorum. Fakat belirsiz aralıklarla mavi ekran hatası veriyor.
Windows 10 Pro 64 bit işletim sistemi kullanıyorum.
XMP aktif edince voltaj otomatik olarak 1.35 geliyor.
BIOS'u güncellemeden ve güncelleyerek iki şekilde de denedim maalesef aynı sonucu veriyor.
3 kit RAM'de de eğer seride sorun yoksa aynı problem olacağını düşünmüyorum, eksik yaptığım bir şeyler olabilir mi?
Bu RAM'leri 4000MHz'de nasıl kullanabilirim? Memtest'te hata vermesine sebep sizce ne olabilir?
Değerli desteklerinizi rica ederim.
ŞAHİN ÇEVİK

Sistemim:
  • Intel i9 9900K işlemci
  • Asus Maximus XI EXTREME anakart
  • Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) DDR4 4000MHz bellek
  • Zotac 1080 Tİ AMP Core Edition 11 GB ekran kartı
  • Corsair RM1000i power
  • MasterLiquid ML360R RGB sıvı soğutma
  • Corsair Obsidian 1000D kasa

XMP yi açmadan "manuel" kontrol ile hız 4000 mhz , voltaj 1,35 , CAS 19/23/23/45 olarak atayıp devam etmenizi önereceğim. Maxımus bela anakarttır. Uyum gösterirse JET, göstermezse topal kaplumbağa olur. XMP bazen anakart ile senkronize çalışmıyor. Tecrube ile sabittir.
NOT : Maxımus yinede en sevdiğim anakarttır.

Ryzen sistemimde birebir aynı sıkıntı bende vardı. 3466MHz de hata alıyordum. Aynı yaptırımları ben de uyguladım lakin bir sonuç elde edemedim. En son 3200MHz de çalıştırdım, şu an sıkıntısız kullanıyorum. Muhtemelen bir tık düşük MHz ye aldığınızda sizde de hata vermeyecektir. Bu pek çözüm sayılmaz ama bilgilendireyim dedim.

Hocam dünkü detaylı desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Belirttiğim gibi ayarları XMP'yi açmadan Manuel yaptığımda da memtest'te hataları gördüm.
Bu sebeple; Bios ayarlarında Gaming OC Mode diye bir modu var. Bu mod'a aldığımda Ramleri ve işlemciyi aşırtıyor. Memtest'te yine hatalar verdi fakat sistemin çalışmasında şimdilik anormal bir durum görmedim. Birsüre bu şekilde test edip sonuçları paylaşırım.
Sistem stabil çalışsa dahi memtest'te hataları görmek hiç içime sinmiyor ve bir yerde problem çıkaracağını düşünüyorum.
Bunun dışında, bu konuda tecrübe edinmiş farklı kullanıcılar varsa değerli desteklerini belirtirseler çok sevinirim.

Sistemim:
  • Intel i9 9900K işlemci
  • Asus Maximus XI EXTREME anakart
  • Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) DDR4 4000MHz bellek
  • Zotac 1080 Tİ AMP Core Edition 11 GB ekran kartı
  • Corsair RM1000i power
  • MasterLiquid ML360R RGB sıvı soğutma
  • Corsair Obsidian 1000D kasa
Hocam tekrar selamlar.
3600MHz değeri için kullanmam gereken Voltaj ve CAS değerleri için bir öneriniz var mı?
Ramleri değiştirmedim fakat manuel tanımlama yapıp 3600'e çekeceğim. Bu arada manuel listede 3900MHz, 3866MHz seçenekleri de var. Bu seçenekler için voltaj ve CAS değerlerini de belirtirseniz test edebilirim.
Şimdiden çok teşekkürler.
@Recep Baltaş @Ali Güngör Selamlar.
İlk yazımda da belirttiğim gibi yaşadığım bu sorun devam ediyor. Sizlerinde değerli yorumlarını öğrenebilir miyim?
Teşekkürler.
Selamlar,
Ram'ler malesef 4000MHz değerlerde her halükarda hata veriyor.
XMP açmadan Manuel ayarlarla 3900MHz olarak sabitledim ve CAS 19,23,23,44 Voltaj: 1,35 verdim.
Prime95 Stres testinde 1 saat üzerinde bilgisayarı çalıştırdım fakat SIFIR
Selamlar,
Ram'ler malesef 4000MHz değerlerde her halükarda hata veriyor.
XMP açmadan Manuel ayarlarla 3900MHz olarak sabitledim ve CAS 19,23,23,44 Voltaj: 1,35 verdim.
Prime95 Stres testinde 1 saat üzerinde bilgisayarı çalıştırdım fakat SIFIR error verdi.
Bilgisayarım şimdilik kararlı olarak çalışıyor yaklaşık 3 gündür hata, mavi ekran herhangi birşey almadım. Yine bir gelişme olursa bilgi verebilirim.
Yeni BIOS update geldiğinde XMP çalıştırıp 4000MHz deneyeceğim. Şimdilik bu ayarlar benim için kafi.
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…