RAM 8 GB kullanılabilir miktar 3,98 GB gözüküyor

Tek RAM kullansan tabikide aynı performansı alamayacaksın. Oyunlarda RAM kullanımı 4 GB geçiyormu?
Genelde fazla performans isteyen oyunlar oynamıyorum. 700-800 MB arası dolanıyor hacım.
Son olarak şunu da belirteyim, belki bu konular hakkında daha tecrübeli biri görürse ona yardımcı olmuş olurum. Şu an kullandığım işlemcimin pinleri yamuktu çalışmıyordu taktığımda. Ben bu pinleri düzeltip tekrar taktım ve çalıştı bilgisayar. Bu pinlerin biri falan devre dışı kaldıysa ondan kaynaklanıyor olabilir diye söyleyeyim dedim.

Tek slot takip buranın fotoğrafını atın.

Dosya Ekleri

• 9546411F-C1B3-4B5A-AF2D-AAE95EEC826A.png
    80,6 KB · Görüntüleme: 38
Hocam (Sorunu çözdüm. RAM yuvasını fön makinesinin soğuk ayarıyla tozunu temizledim oldu.) diyen forumda bir arkadaş gördüm isterseniz bi deneyin belki çözüm olur.

Tek slot takip buranın fotoğrafını atın.
Dediğini denemek için açtım bilgisayarın içini. Sonra RAM'i resimde işaretli sokete taktım ancak bilgisayar açılmadı. Daha sonra diğer sokete taktım bilgisayar açıldı ve yine aynı değerler karşıma çıktı. Yani çift RAM takınca da tek RAM takınca da BIOS o değerleri veriyor hep.
Teşekkürler deneyeceğim. Daha sonra buraya bildirim bırakırım.

Dosya Ekleri

• YCmdXhWzTcU6EyQW_500.jpg
    36,2 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm slotlara tek bellek takıp denedin mi?
Eğer denedi isen bellekler birbirleri arasında uyumsuz olabilir.
İki veya ikiden fazla ise tek bellek takıp sistem açılıyor mu diye kontrol eder misin?
Bu durumu sana zaten 1. sayfada sormuştum, sen iki belleği de tek yuvada test etmişsin.

Bellek yuvası arızalı veya içinde yabancı bir madde var bellek ile iletişime engelliyor, onu kontrol et.

Bu durumu sana zaten 1. sayfada sormuştum, sen iki belleği de tek yuvada test etmişsin.

Bellek yuvası arızalı veya içinde yabancı bir madde var bellek ile iletişime engelliyor, onu kontrol et.
Evet öyle yapmışım, benim hatam. Yuvanın içini iyice temizledim ama değişen bir şey yok

Yandaki yuvayı bozmayacak şekilde dene, eğer sıkıntı anakartın içindeki yollarda ise anakart değişmeden düzelmeyecektir.
Eyvallah hocam. Peki aydınlanmak açısından bir şey daha soracağım. Şimdi RAM'i sağdaki yuvaya takınca bilgisayar açılmyor ya çift RAM takınca nasıl açılıyor. Sonuçta yine sağ yuvada bir RAM takılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…