RAM 8 GB kullanılabilir miktar 3,98 GB gözüküyor

Tek RAM'i sağdaki(sorunlu olduğunu düşündüğün) yuvaya taktığında sistem görüntü vermiyor mu yoksa görüntü gelip windows'a mı geçmiyor?
Ayrıca kendi kullandığın ilk RAM'i ikinci slota takınca sistem açılıyor mu?

Sistem görüntü vermiyor hocam. Hatta biraz daha açayım. Benim bilgisayarım açılırken önce işlemci fanı biraz yavaş döner sonra hızlanır ve yükleme ekranı gelir. Sağ slota taktığımda bunların hiçbiri olmuyor yani görüntü de gelmiyor. Kendi kullandığım RAM'i sağ slota takınca o da çalışmıyor.

O zaman sıkıntı büyük ihtimalle RAM yuvasında. Temizleme işlemi de sorununu çözemediyse anakart değişimi veya slot değişimi(önermem) dışında bir çözümü yok. 2. Slota varsa büyüteç veya kamera yakınlaştırması ile bak içindeki pinlerde yamulma veya içe kaçma gibi bir durum var mı? Eğer böyle bir duru varsa ince iğne ile pini düzeltme ihtimalin olabilir. Tabi el becerisi iyi olması lazım. Kontrol etmeni öneririm.

Büyüteçsiz baktım pek bir şey göremedim pin falan İşlemci pinlerini düzeltebiliyorum. Ondan daha zor bir işlem mi ? Sonuçta zaten slot işlevsiz herhangi bir zarar versem de pek bir şey olacağını sanmıyorum performans açısından.

İşlemci pini düzelttiyseniz bu da ona benzer. Yamulan veya içe kaçan pin varsa iğne ile sadece oynatmanız gerekiyor.

İyi geceler herkese. Farklı bir işlemci takıp bilgisayarımı çalıştırdım. Kullanılabilir miktar 4.0 GB oldu. Bundan bir şeyler çıkarılabilir mi ? Neden çok az da olsa yükselti kullanılabilir miktarı sizce ?

Dosya Ekleri

• isilemci.png
    4,6 KB · Görüntüleme: 51
Çalıştır'a "msconfig" yazıp bu bölümün resmini atar mısınız.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    14 KB · Görüntüleme: 43
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
uğraşmana gerek yok dostum buray ansıl mesaj yazıcam diye uğraşıyodum 2 aydır bu sorunu yaşıyorum sonunda buldum senin için atıyorum burdaki talimatları yap gerçekten çok farkediyor oyunlarda donmalar ayrı geçişlerde farklılık oldu ramlarini sök pin yerlerini bezle sil yerlerini değiştir tabi bu videodaki işlemleri yaptıktan sonra yap şimdiden h.o demin yaptım

Bundan herhangi bir şey çıkmaz. Çalışmayan ram slotunu plastik aksamlara fazla temas ettirmeden WD40 ile temizle, bezle güzelce sil sonra tekrar dene. Slot pinlerinden bazıları üzerindeki maddelerden dolayı temassızlık yapıyor gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…