Ram Alırken 4x2GB mı Almalıyım Tek 8GB mı?

TheMatrix

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Merhaba Arkadaşlar,

Sistemimde 8GB ram alacağım ama 4x2 ile tek 8GB arasındaki fark nedir?
Kısaca belirtirseniz sevinirim, saygılar...

Fark yok varsa yoksa azcık verimlilik vardır. Sen 4x2 8gb ram kullan yeterli olur. İşlemci ve anakartına göre frekansı değişir.

Eğer alacağın anakart destekliyorsa (büyük bir ihtimal destekliyordur) 4x2 ramle dual channel kullanabilirsin. Bu da tek 8 GB rame göre daha fazla performans verir.

O zaman 4x2 8gb 1866mhz cl9 uygun fiyatlı ram bulursan al derim bulamazsan eğer 4 gb tek modül al daha sonra ekleme yaparsın 4gb ram fazlasına gerek yok boşa para israfı şuan azıda güncel online oyunlarda yetersiz kalıyor biraz toplamda 8gb işini görür.

Fakat aynı model aynı frekans olmasına dikkat edin. Montaj sırasında RAM'leri anakart kitapçığında belirttiği gibi yakın aksi takdirde dual channel kit çalışmaz.

Ben günlük kullanımda ve oyunlarda hissedilecek bir fark olduğunu sanmıyorum deneyim eden varsa yazsın. Sadece benchmarklarda dual channel daha iyi sonuç veriyor. Kısa bir zaman sonra upgrade etmeyi düşünüyorsan tek 8 alabilirsin ben öyle yapmıştım.

Hata yapmış olmazsın. Ancak 1866mhz olursa kullandığın sistem için biraz daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…