RAM alırken aynı marka olması zorunlu mu?

TheAviaTorX

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda şu an Elixir marka 1333MHz DDR3 2x2GB RAM bulunmakta ve ben sistemimi 8 GB yapmak istiyorum. RAM alırken aynı marka olması zorunlu mu ve alırken 4x1 mi yoksa yine 2x2 mi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle aynı marka olması tercih ediliyor ancak CL değerleri aynı ve bellek türü,ve çalışma hızları aynı ise kullanılabilir derler.Kit olarak satılanları tercih edilmesi çift kanal çalışma olasılığını da artırır,2x2 aynısından aldığınızda Quad Channel çalışabilir.Bir tanesinin hızı daha fazla ise yüksek RAM kendisini düşük hızda çalıştırır.

Uyumluluk açısından aynı marka olursa daha iyi olur. Bazen sıkıntı olabiliyor. Farkli bir marka alırsan çalışmazsa şaşırma onun dışında 8 GB RAM almanı tavsiye ederim 12 GB RAM olur. Günümüzde 8 GB RAM yetmiyor. Genelde farklı marka RAM'ler sorunsuz çalışıyor. Aynı MHz. Cldeğeri olma koşuluyla.

Uyumluluk açısından aynı marka olursa daha iyi olur. Bazen sıkıntı olabiliyor. Farkli bir marka alırsan çalışmazsa şaşırma onun dışında 8 GB RAM almanı tavsiye ederim 12 GB RAM olur. Günümüzde 8 GB RAM yetmiyor. Genelde farklı marka RAM'ler sorunsuz çalışıyor. Aynı MHz. Cldeğeri olma koşuluyla.
Evet 12 GB ram gayet yeterli oluyor,şahsen ben kullanıyorum.Benim kullandığım RAM'ın 2666Mhz olan versiyonunu bulamadığımdan 2400 Mhz'lik versiyonunu aldım ve ikisini 2400 Mhz olarak kullanıyorum.

Genellikle aynı marka olması tercih ediliyor ancak CL değerleri aynı ve bellek türü,ve çalışma hızları aynı ise kullanılabilir derler.Kit olarak satılanları tercih edilmesi çift kanal çalışma olasılığını da artırır,2x2 aynısından aldığınızda Quad Channel çalışabilir.Bir tanesinin hızı daha fazla ise yüksek RAM kendisini düşük hızda çalıştırır.
Anakartın Quad Channel özelliği maalesef yok 4 GB mı yoksa 2x2 almamı mı tavsiye edersin?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı