RAM alırken CL değeri ve markası aynı mı olmalı?

Hayırlı geceler. Elimde Vatan'dan aldığım Kingston 32000 MHz CL18 RAM Var. RAM pahalı olduğu için daha uygun bütçeli RAM'ler buldum. Markası değişik ve CL'i düşük. Bunlardan birini taksam sıkıntı yapar mı onun hakkında bilgi alacaktım. Hem beni hem de kafasında RAM alacakları bilgilendirmiş olursunuz ve 1.2 voltaj ile 1.35 voltaj arasında çok fark var mı?

Mesela Kingston 3200 MHz CL16 RAM taksam sıkıntı yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mevcut kullandığınız RAM'in birebir aynısından alırsanız Dual Channel olarak çalışacak ve performansa bayağı etkisi olacaktır. Alırken ürün kodlarına dikkat edin. Örneğin benim RAM kodum AD4U213338G15-B idi aynısından bir tane daha aldım.

Arkadaşın da dediği gibi aynı markanın farklı RAM'i olsa bile sıkıntı yapar, birebir aynı RAM'den almanız gerek.

Birebir aynı RAM'e gerek yok. Bilmediğiniz konu hakkında bu tür kesin yorumlar yapmamanız lazım. MHz, CL ve bellek zamanlama değerlerinin aynı olması yeterlidir. 2. RAM'i sorunsuz ve anakartına uyumlu bir markadan seçersen güzel olur.

Birebir aynısını almak, elbette daha verimli ve öncelik sebebi olabilir fakat ortada bütçe ve stok problemi gibi şeyler varsa, farklı marka RAM alınabilir.

RAM'inin tam olarak linkini ya da kodunu atarsan, yardımcı olurum.

Arkadaşın sorusunun yanında bende bir soru sorayım. Bende 2x4 CL 14.16.16.31 1.2v 2400Mhz değerine sahip ram var. 4gb ramimin yerine linkteki rami alırsam çalıştıramaz mıyım?

Yoksa birebir aynısı mı olması gerekiyor? Ya da çalışırsa kararsızlık yapabilir mi ?

@@hsnAydn34

Çalışır ama sorunlara yol açabilir. Bence elinizdeki RAM'leri satıp 2x8 alın. En iyisi bu.

Kesinlikle haklısın. İlle de aynı marka model olmak zorunda değil. Bu yargıyı burada yıkmak zaman alacak.

Aynı markanın aynı CL değerine aynı Mhz değerine sahip fakat farklı RAM'lerini takınca açılmaz demiyoruz ama çok büyük sıkıntılara yol açabilir. İnternette bunun hakkında bir sürü videolar var. Bana göre alınmışken aynısından alınması daha iyidir, ilerde sorun yaşamaktansa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…