RAM alırken dikkat edilmesi gerekenler ?

Alperen Sevim

Hectopat
Daha fazla  
RAM alırken nelere dikkat edilmelidir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Bellek tipinin anakartınıza uyumu: DDR3 anakart > DDR3 RAM
  • Frekans uyumu: Mesela işlemci frekansı 1333 ve 1600 destekliyorsa 2400 MHz bellek almanın bir anlamı yok.
  • CL değeri: CL değeri ne kadar düşükse o kadar iyi. Tabi bunun için servet dökmeye gerek yok.
  • Kit bellek: Birlikte satılan 2x4 GB almak mantıklı bir seçim.
  • Çift kanal ve dört kanal: Anakartınız çift kanal ve dört kanal desteği sunuyorsa bunları devreye sokacak şekilde monte etmeniz faydanıza olacaktır.

Recep bey biraz hortlatmış gibi olacağım ama yeni konu açmak istemedim diğer konularda da aradığım cevabı bulamadım. Bilgisayarımda 2133MHz RAM var 8GB ama yeterli olmadığı için bir 8GB daha almak istiyorum. Alırken yine benim 2133MHz frekansında bir RAM mi almam gerekiyor, üstünü alsam sıkıntı olur mu(3000MHz veya 3200MHz, işlemcim 3200e kadar destekliyor) ? Son olarak 8GB yerine 2 adet 4GB alırsam performans değişimi söz konusu olur mu ? Anakartım 4 taneye kadar destekliyor.

Fark etmez. İstediğin frekansta alabilirsin. Anakartın desteklediği ve diğer RAM'ın çıkabildiği en üst sınırda çalışacaktır. Yani senin sisteminde aldığın diğer RAM'de 2133 Mhz çalışacaktır.

Özetlemek gerekirse 3200 Mhz RAM alsan o RAM'ı tek başına PC'ye taksan 3200 Mhz olarak çalışacaktır. Çünkü anakartın 3200 Mhz kadar destekliyor. Ama diğer 2133 Mhz RAM ile birlikte kullanırsan o da 2133 Mhz frekansta çalışacaktır. Diğer RAM ile birlikte çalışabilmesi için bunu yapar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…