Merhabalar. Yeni RAM alacağım ama CPU-Z programından baktım 1200 MHz yazıyor ama iki ile çarpıp 2400 MHz alacağımı söylediler. Doğru olanı nedir, 1200 MHz mi yoksa 2400 MHz mi almam gerekiyor? CPU-Z ekran görüntüsünü ekliyorum. Teşekkürler.
Şu anda kullandığın RAM'in modelini öğrenip aynısını almaya çalışman daha doğru olacaktır. Eğer sistemde tek RAM varsa aynı marka ve model satın alarak Dual Channel çalışmasını sağlayabilirsin. Onun dışında alman gereken uygun HZ değeri 2400.
Şu anda kullandığın RAM'in modelini öğrenip aynısını almaya çalışman daha doğru olacaktır. Eğer sistemde tek RAM varsa aynı marka ve model satın alarak Dual Channel çalışmasını sağlayabilirsin. Onun dışında alman gereken uygun HZ değeri 2400.
Malesef hocam aynı marka ve model yok piyasada laptop 2 slotlu 1.slotta DDR4 4 GB RAM var. Şimdi de 4 GB MHz, voltaj ve CL değeri aynı olan Kingston marka alacağım 2.slota takacağım sorun olmaz değil mi?
Bazı eski anakartlar ramler için dual channel çalışmayı desteklemez. Destekten kastım anakartın dual channel çalıştırıp çalıştırmadığıydı ram kapasitesi değil
Yükselir tabiki, Dual Channel çalışan RAMler daha iyi performans verir. Belleklerin bant genişliği artar yani teknik bir ayrıntı. Anakart modelini eğer öğrenebilirsen sitesinin teknik özellikler bölümünde yazacaktır.