RAM alırken yalnızca anakart DDR uyumluluğuna bakmak yeterli mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Merak ettiğim bir konu. RAM alacağımız zaman, uyumluluk açısından yalnız elimizdeki anakartın DDR kaç olduğuna bakmak yeterli mi acaba? Yoksa başka detaylar var mı?

Çünkü kendi yaşadığım bir sorun vardı, şöyle ki: Yeni anakart almıştım. Elimdeki DDR4'lü RAM'i takmıştım. Anakartta DDR4 olmasına rağmen ekrana görüntü gelmemişti. Sonra bir tanıdık abi başka bir RAM takıp görüntü gelince BIOS güncelledi ve tekrar benim RAM'lerimi taktı ve düzgün çalıştı. Bu yüzden yeni RAM alacaksak nelere dikkat etmeliyiz?

DDR sürümleri, mHz değerleri ve CL değerleri aynı olmalı. Aynı olmasa bile çalışabilir belki ama bu üç değer aynı olursa daha verimli olur.

Mümkünse kit olarak 2li alın elinizde ram varsa aynı marka model tercih edin.
Bazen aynı marka model de dahi uyumsuzluk olabiliyor.

Bakman gereken 2 şey var:
1-Anakartın DDR kaç olduğu?
2-RAM MHz ve Anakart MHz aynı mı?

1-Anakart DDR4 ise elbette DDR4 RAM almalısın.
2-RAM MHz anakart MHz'ını geçmemeli. Yani 3600 MHz RAM alıyorsan mutlaka 3600 MHz veya üstü anakart tercih etmelisin. Yoksa RAM tam performansta çalışmaz.

RAM alırken anakart markasının resmi sayfasından desteklediği RAM'lere bakarak da RAM alabilirsin.

AMD veya Intel sistemine uygun olup olmadığını kontrol etmen gerek. Mümkünse kasanda bulunan aynı marka modeli al ve alırken DDR, MHz ve CL değerlerini kontrol et. Bahsettiğiniz soruna gelecek olursak, MHz farkından kaynaklanıyor. Örneğin ana kartınız ayarı gereği minimum 3.000 MHz de çalıştırıyordur siz 2.100 MHz takıyorsanız görüntü alamazsınız. Minimum 3.000 MHz takıp BIOS üzerinden minimum çalışma değerini düşürüp o şekilde diğer RAM'i kullanırsınız. Özetle mümkün mertebe aynı model, CL, MHz ve DDR almaya bakın. Yoksa DDR, MHz ve CL değerlerine bakmanız yeterli.

İşlemci ve anakartın desteklediği DDR tipine bakman lazım. Aynı zamandan bu ikisinin desteklediği maksimum frekansta ram alırsan boşuna fazla para vermiş olmazsın.

Uygun fiyata sistem parçalarının destekledigi 4+4 ya da 8+8 alın güle güle kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…