RAM almak bilgisayarı hızlandırır mı?

eretna21

Picopat
Daha fazla  
Lenovo laptopum var, 4 çekirdek, SSD ve 8 GB RAM mevcut. Öyle oyun falan oynamıyorum, genelde Linux ve dual boot kurulumları yapıyorum. 8 GB daha RAM alsam, biraz daha seri kullanabilir miyim? Örneğin, hafif olduğu için Windows LTSC kullanıyorum, mağaza falan olmadığı için ama Windows 11 kurduğumda kasmalar oluyor. Sadece yapabileceğim, RAM'ı 8 GB'dan 16 GB'a çıkarmak. Sizce değeri mi, bir faydası olur mu? İyi sosyaller.

Screenshot_1.png

Rahatlatır bilgisayarı. Uygulamalar daha akıcı çalışır.

Bende de 8 GB RAM ve Windows 11 Pro var, aynı sizinki gibi %62 kullanım oluyor ancak bir yavaşlama yok. Bende 16 ya çıkaracağım yakın zamanda.

Lenovo laptopum var, 4 çekirdek, SSD ve 8 GB RAM mevcut. Öyle oyun falan oynamıyorum, genelde Linux ve Dual boot kurulumları yapıyorum. 8 GB daha RAM alsam, biraz daha seri kullanabilir miyim? Örneğin, hafif olduğu için Windows LTSC kullanıyorum, mağaza falan olmadığı için ama Windows 11 kurduğumda kasmalar oluyor. Sadece yapabileceğim, RAM'ı 8 GB'dan 16 GB'a çıkarmak. Sizce değeri mi, bir faydası olur mu? İyi sosyaller.

Eki Görüntüle 2390110

Cift kanal calisacagindan daha verimli olur. Boot suresinde SSD önemli.

Lenovo laptopum var, 4 çekirdek, SSD ve 8 GB RAM mevcut. Öyle oyun falan oynamıyorum, genelde Linux ve dual boot kurulumları yapıyorum. 8 GB daha RAM alsam, biraz daha seri kullanabilir miyim? Örneğin, hafif olduğu için Windows LTSC kullanıyorum, mağaza falan olmadığı için ama Windows 11 kurduğumda kasmalar oluyor. Sadece yapabileceğim, RAM'ı 8 GB'dan 16 GB'a çıkarmak. Sizce değeri mi, bir faydası olur mu? İyi sosyaller.

Eki Görüntüle 2390110
Bende almayı düşünüyorum ama anakarta uyup uymadığını nasıl anlıycaz bilginiz var mı

1x8GB kullanıyorsanız dual channel olarak çalışması hız artışı yaşatabilir ama doğrudan bilgisayar hızına etki etmez. RAM'e aktarım yapma durumlarında (Linux ve Windows boot süreci, oyunların yükleme ekranı v.b.) daha seri aktarım sağlar. RAM eklemenin asıl amacı hız artırmak değil arkada daha fazla program çalıştırabilmek ve daha fazla yük yükleyebilmek. Birkaç program çalışınca 8 GB RAM %100 dolu gösterirken 2x8 GB RAM %50 dolu göstermeye başlar.

Eksik RAM alabileceğin maksimum performansa ulaşmanı engeller, fazla RAM depolama birimlerinin ve işlemcinin daha verimli çalışmasını sağlar. DRAM yerine HMB bulunan bir SSD kullanıyorsan fazla RAM SSD'nin daha performanslı çalışmasını sağlar. İşlemcinin işini kolaylaştırır ve daha hızlı bir OS deneyimi sunar. Senin pozisyonun eksik RAM, yani alabileceğin maksimum performansı alamıyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı