RAM, anakart destek listesinde yoksa sorun olur mu?

sertan06

Hectopat
Daha fazla  
Cümleten selamünaleyküm
ASUS TUF B450M-Plus 2 anakart kullanıyorum. Ryzen 5 3600X işlemci, şu anki RAM'larım G.Skill Trident Z Neo 3600MHz CL18 CL18-22-22-42 degerlere sahip fakat gecikme süresi çok oldugu için FPS tarzı oyunlarda tad vermiyor. Kontrol aim açısından ben CL16 3600MHz modeline geçmeyi düşünüyorum, onun degerleride CL16-19-19-39 bir de 3200CL16 modeli var CL16-18-18-38 fakat anakart uyumluluk listesinde kodlardan arattım. CL16 3600 modelleri uyumluluk listesinde çıkmadı, çıkanlarda piyasada bulunmayan modeller 3200 MHz CL16 modellerinin neredeyse bulunabilecek çogu modelini destekliyor. Bir sorun teşkil eder mi? Araştırmalarım sonucu listede olanı alın diyen olmuş veya sorun olmaz güncel degilse liste al tak diyenler olmuş. Farklı konularda bazısıda drop performans ve ufakta olsa uyumsuzluk sorunu yaşarsın diyen olmuş. Abilerim, kardeşlerim, bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim. Üst düzey FPS oyuncusuyum, bana stabıl bir performans sorun yaşamıcagım bir sistem olmak zorunda o yüzden.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer desteklemiyorsa uyumsuzluk olur sisteme ekran gelmez.

Anakart OC ile ram desteği 4400Mhz. 4400Mhz'i geçmediğin sürece CL'nin bir önemi kalmıyor. Bence kullanabilirsin.

Araştırdım ve bunu buldum! Çözüldü: ASUS TUF Gaming B450M-PRO RAM MHz yükseltme
corsair vergance 3200mhz cl16-18-18-36 veya 38 olması lazım o modelı kullanıyordum o modelden neo serisi daha iyi dedikleri için amd ıle daha uyumlu calısıyor dedıklerı ıcın onu verıp bunu aldım ama gecıkme degerı yuzundenmı bılmıyorum o ram kadar performans alamadım

Benim anakart için bunu satın almıştım. GSKILL 32GB(2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen Uyumlu RGB LED Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bios ayarından sonra şuan tam performans alabiliyorum.

ben d.o.d.c açtım sadece 3600 e çekti ramları fakat gecikme degerleri yüzündenmi tad vermıyor anlamadım fps oyunları oynadıgım için farkı hıssedebılıyorum extra farklı ayar yapmaya gerek varmı biostan ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…