RAM anakart uyumu

• Konuyu başlatan zoqs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 2.005

zoqs

Centipat
A dostlar; sistem topluyorum ve yardıma ihtiyacım var. alacağım anakart Gigabyte B450M GAMING 3600 OC. Sorum şu, şimdi ben bu anakartı 3600 MHz hızına çıkartabiliyorum, o tamam ama hiçbir şey yapmazsam bana vereceği değeri nasıl anlayacağım? Anakartlarda OC'siz değeri (stok) neden belirtilmiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek2 x DDR4 DIMM soket sistem hafızasının 32 GB' e kadar destekler
Çift kanal bellek mimarisi
DDR4 3200 (O.C.) / 2933/2667/2400/2133 MHz bellek modülleri için destek.
ECC olmayan DIMM 1Rx8/2Rx8 hafıza modüllerini destekler
ECC olmayan DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 hafıza modüllerini destekler
Extreme Memory Profile (XMP) bellek modülleri desteği
(Daha fazla bilgi için lütfen, "Hafıza Destek Liste" referans alınız.)

Burada soyledigi gibi O.C olmadan 2933 e kadar destekliyor.

A dostlar; sistem topluyorum ve yardıma ihtiyacım var. alacağım anakart Gigabyte B450M GAMING 3600 OC. Sorum şu, şimdi ben bu anakartı 3600 MHz hızına çıkartabiliyorum, o tamam ama hiçbir şey yapmazsam bana vereceği değeri nasıl anlayacağım? Anakartlarda OC'siz değeri (stok) neden belirtilmiyor?
Anakarta OC yapılmaz. O değer RAM’leri çalıştırabileceğin maksimum değerdir. Veya RAM’leri OC yapabileceğin. Farketmez. Takabileceğin en düşük frekanstaki bellek diye bişey de yoktur. DDR4 olan RAM’lerin tamamını takabilirsin. Zaten DDR3 anakarta uyumlu olmaz, takamazsın. Eğer anakartın desteklediğinden yüksek frekansta bellek takarsan anakart onu çalıştırabileceği maksimum değerde çalıştırır. Zaten Ryzen 3. Nesil için BIOS güncellemesiyle o frekanslar da yükseldi. Yanlışım varsa affola.

Anakarta OC yapılmaz. O değer RAM’leri çalıştırabileceğin maksimum değerdir. Veya RAM’leri OC yapabileceğin. Farketmez. Takabileceğin en düşük frekanstaki bellek diye bişey de yoktur. DDR4 olan RAM’lerin tamamını takabilirsin. Zaten DDR3 anakarta uyumlu olmaz, takamazsın. Eğer anakartın desteklediğinden yüksek frekansta bellek takarsan anakart onu çalıştırabileceği maksimum değerde çalıştırır. Zaten Ryzen 3. Nesil için BIOS güncellemesiyle o frekanslar da yükseldi. Yanlışım varsa affola.
yani anakartımda yazan mhz değerleri üzerinden takmış olduğum ram hangisiyse ona en yakın olan mhz ye otomatik olarak yükselir doğrumu.
Bellek2 x DDR4 DIMM soket sistem hafızasının 32 GB' e kadar destekler
Çift kanal bellek mimarisi
DDR4 3200 (O.C.) / 2933/2667/2400/2133 MHz bellek modülleri için destek.
ECC olmayan DIMM 1Rx8/2Rx8 hafıza modüllerini destekler
ECC olmayan DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 hafıza modüllerini destekler
Extreme Memory Profile (XMP) bellek modülleri desteği
(Daha fazla bilgi için lütfen, "Hafıza Destek Liste" referans alınız.)

Burada soyledigi gibi O.C olmadan 2933 e kadar destekliyor.
teşekkür ederim.ram ddr4 ve 3000 mhz yani 3200(oc) anakartta ram hızı olarak 2933 mhz yi alırım demek ?
bir sorum daha olacak, çift ram slot olan 3.200(oc) ddr4 anakarta 2x8(16)gb kit ram taktığımda dual channel mi olur? dual özelliği neye göre sabittir nasıl anlarız.
bir sorum daha olacak, çift ram slot olan 3.200(oc) ddr4 anakarta 2x8(16)gb kit ram taktığımda dual channel mi olur? dual özelliği neye göre sabittir nasıl anlarız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı