Çözüldü RAM anakarta göre mi seçilir yoksa CPU'ya göre mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nisaninoglu

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Veri Bilimci
Öncelikle merhabalar,
HP Pro 3500 serisi i3 3220 işlemcili personel Computer serisi bir bilgisayarım mevcut. internette araştırmalarıma göre 16 GB 1600MHz RAM'i anakartın desteklediğini gördüm.
i3 3220 Intel işlemcinin de 32 GB RAM desteklediğini sitesinde okumuştum. RAM 32 yaparsam anakartım destekleyecek mi yoksa işlemci için farklı bir anakarta geçmem mi gerekecek?
Elimde halihazırda bulunan MSI H55M-E33 2133MHz OC destekleyen anakartımda mevcut ikisi arasında bir PC toplayacağım köşede hazır durması için.

RAM bellekte anakarta mı uyum sağlamalıyım yoksa CPU'ya göre mi?

Çözüm
Maksimum kaç GB RAM takabileceğin anakart tarafından belirlenir fakat işlemciyle uyumlu olması gerekir.
Maksimum kaç GB RAM takabileceğin anakart tarafından belirlenir fakat işlemciyle uyumlu olması gerekir.

Çözüm
Öncelikle merhabalar,
HP Pro 3500 serisi i3 3220 işlemcili personel Computer serisi bir bilgisayarım mevcut. internette araştırmalarıma göre 16 GB 1600MHz RAM'i anakartın desteklediğini gördüm.
i3 3220 Intel işlemcinin de 32 GB RAM desteklediğini sitesinde okumuştum. RAM 32 yaparsam anakartım destekleyecek mi yoksa işlemci için farklı bir anakarta geçmem mi gerekecek?
Elimde halihazırda bulunan MSI H55M-E33 2133MHz OC destekleyen anakartımda mevcut ikisi arasında bir PC toplayacağım köşede hazır durması için.

RAM bellekte anakarta mı uyum sağlamalıyım yoksa CPU'ya göre mi?
İşlemci destekler ama anakart desteklemiyor. Anakart 16 destekliyorsa, 16'dan fazla takılamaz.
En güzel RAM alma taktiği, anakartın üreticisi kimse, onun sitesinde uyumlu RAM listesi olur. Oradan, aklına yatanı alırsın, 2x8 GB kit olarak.
İkisine de uyum sağlamalısın.

İlk olarak anakarta uyum sağlaması gerekiyor. Zaten ona takılan CPU ile çalışır. Çalışma hızı ise CPU desteğine göre de değişebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı