RAM arızalı mı?

babxo

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar anakartım Gigabyte GA-G41m-combo rev2.0. anakartı aldıktan sonra 2 ay DDR2 800MHz Kingston 2x2=4GB ile kullandım. Bugün Aliexpress'ten sipariş ettiğim RAM'lerim geldi. DDR3 1600MHz Kingston 4x2=8GB RAM sipariş ettim. Bunları teker teker taktığım zaman 1 tanesi arızalı gibi duruyor. Yani arızalı dediğim RAM tek başınayken sistemi çalıştırmıyor. Diğer RAM ile birlikte açtığımdada kullanımda RAM 4 GB olarak gözüküyor. Fakat benim aklımı karıştıran nokta şu ki CPU-Z, AIDA64 gibi programlarda bu 2.RAM'in her şeyini görebiliyorum. Bilgisayar özellikler kısmında da 8 GB (kullanılabilir 4 GB) yazıyor.

Yaptığım işlemler:
-Slotlar değiştirilerek takıldı, slot bozuk değil.
-Windows bellek tanılama ile taratıldı hata ile karşılaşışmadı.
-Silgi ile silinip takıldı.
-MSConfig de bellek üst sınırı kaldırıldı.
-BIOS güncel.
-BIOS'ta chipset kısmında müdahale edebildiğim bir değer bulunmuyor.
-BIOS load optimized default yapıldı, çözülmedi.

Arkadaşlar fotoğrafları dikkatli incelerseniz görürsünüz. Benim anlamadığım bilgisayar açılırken veya kullanırken böyle bir RAM'i görmüyor da buralarda neden gözüküyor.

Dosya Ekleri

• ram1.png
    ram1.png
    35 KB · Görüntüleme: 50
  • ram2.png
    ram2.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 45
  • ram3.png
    ram3.png
    18,8 KB · Görüntüleme: 51
  • ram4.png
    ram4.png
    18,8 KB · Görüntüleme: 38
  • RAM5.png
    RAM5.png
    53,3 KB · Görüntüleme: 40
  • ram6.png
    ram6.png
    43,1 KB · Görüntüleme: 36
  • ram7.png
    ram7.png
    61,7 KB · Görüntüleme: 37
  • ram8.png
    ram8.png
    61,6 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:

@246941

Arkadaşlar anakartım Gigabyte GA-G41m-combo rev2.0. anakartı aldıktan sonra 2 ay DDR2 800MHz Kingston 2x2=4GB ile kullandım. Bugün Aliexpress'ten sipariş ettiğim RAM'lerim geldi. DDR3 1600MHz Kingston 4x2=8GB RAM sipariş ettim. Bunları teker teker taktığım zaman 1 tanesi arızalı gibi duruyor. Yani arızalı dediğim RAM tek başınayken sistemi çalıştırmıyor. Diğer RAM ile birlikte açtığımdada kullanımda RAM 4 GB olarak gözüküyor. Fakat benim aklımı karıştıran nokta şu ki CPU-Z, AIDA64 gibi programlarda bu 2.RAM'in her şeyini görebiliyorum. Bilgisayar özellikler kısmında da 8 GB (kullanılabilir 4 GB) yazıyor.

Yaptığım işlemler:
-Slotlar değiştirilerek takıldı, slot bozuk değil.
-Windows bellek tanılama ile taratıldı hata ile karşılaşışmadı.
-Silgi ile silinip takıldı.
-MSConfig de bellek üst sınırı kaldırıldı.
-BIOS güncel.
-BIOS'ta chipset kısmında müdahale edebildiğim bir değer bulunmuyor.
-BIOS load optimized default yapıldı, çözülmedi.

Arkadaşlar fotoğrafları dikkatli incelerseniz görürsünüz. Benim anlamadığım bilgisayar açılırken veya kullanırken böyle bir RAM'i görmüyor da buralarda neden gözüküyor.
Sisteminiz 64-bit mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı