RAM arttırmak oyun performansını arttırır mı?

Bütçeniz ne kadar?

Max 150.
Artar ancak çok beklentiniz olmasın. RAM'i 8 yapıp Q serisi bir işlemci alabilirsiniz.

Anakartım 8 GB uyumlu mu?
Arttırabilir Dual Channel olursa performans artar.

Dual Channel'a sahip miyim?
Normalde işlemci/ekran kartı kadar etkisi olmaz ama RAM gerçekten çok düşük. Drop yiyorsanız böyle çözersiniz.

Oyundayken bilgisayar ve oyun çöküyor. Ve drop yemekten oyunu oynayamıyorum.

Max 150.

Anakartım 8 GB uyumlu mu?

Dual Channel'a sahip miyim?

Hocam anakart destekliyor ancak bütçeniz yetmeyebilir.

Şu anda kullandığınız RAM'in özellikleri nedir?

Şu anki RAM'imin MHz'i çok az geldi nedense.
SPD kısmı:

Sisteminizin asıl kasma sebebi grafik arabirimi. Aynı zamanda 2 GB ram yetersiz. Rami 4 yapıp bütçenize uygun ikinci el ekran kartı alırsanız sorunsuz oynayabilirsiniz.

Onu iki ile çarpıyoruz yani 1333 MHz. Üstte attığım RAM alınabilir. Ama düşük de olsa çalışmama ihtimalide var.

Önceki konumda bir hocam en fazla 1066 MHz besliyor demişti. Doğru mu? Çalışmama ihtimaline karşı ne yapacağım?

Önceki konumda bir hocam en fazla 1066 MHz besliyor demişti. Doğru mu? Çalışmama ihtimaline karşı ne yapacağım?

Doğru demiş dikkatli bakmamışım. Hocam sadece alacağınız 4 GB RAM'ı kullanabilirsiniz. Eper 2 GB'lık RAM'i da birlikte kullanmak isterseniz çalışmama ihtimali var.

Doğru demiş dikkatli bakmamışım. Hocam sadece alacağınız 4 GB RAM'ı kullanabilirsiniz. Eper 2 GB'lık RAM'i da birlikte kullanmak isterseniz çalışmama ihtimali var.

Dual Channel kullanamaz mıyım?

Kesinlikle arttırır bundan 2 ay önce 4 GB RAM kullanıyordum PUBG mobilde 20-30 arrası alıyordum. FPS kesinlikle 30u geçmiyordu deli eden bir durumdu ama RAM'imi 6 GB yapınca ciddi bir FPS artışı olduğun fark ettim ortalama 35'lerde oynuyorum ciddi bir artış yaşandığı söylenemez ama 30FPS ile 35-40 arasında ciddi fark var ve uzun süre 20-30 arasında oynayınca bu fark çok iyi hissediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…