XMP açınca otomatik 3000Mhz olması lazım. Benim eski işlemci i5 7500 de 3000Mhz desteklemiyor gözükmesine rağmen 3000Mhz'de çalışıyordu XMP açınca. BIOS güncel değilse de ram frekansı değiştirilemiyordu bu arada çünkü ben BIOS güncelledikten sonra yapabilmiştim.
Kulaktan dolma bilgiler dolmuş bir kişi de çıkıp RAM çip modelini sorgulamamış. Thaiphoon Burner ile EEPROM bölümünden verileri bırakınız.
Tutturmuşsunuz frekansı yükselt XMP ile diye siz frekansı yükseltince performans artacak sanıyorsunuz ancak frekansı yükseltirken gecikmeleri fırlatmışsınız.
XMP açınca otomatik 3000MHz olması lazım. Benim eski işlemci i5 7500 de 3000MHz desteklemiyor gözükmesine rağmen 3000MHz'de çalışıyordu XMP açınca. BIOS güncel değilse de RAM frekansı değiştirilemiyordu bu arada çünkü ben BIOS güncelledikten sonra yapabilmiştim.
Kulaktan dolma bilgiler dolmuş bir kişi de çıkıp RAM çip modelini sorgulamamış. Thaiphoon burner ile eeprom bölümünden verileri bırakınız.
Tutturmuşsunuz frekansı yükselt XMP ile diye siz frekansı yükseltince performans artacak sanıyorsunuz ancak frekansı yükseltirken gecikmeleri fırlatmışsınız.
AIDA64 ile bellek gecikme testi yap.
TM5 dururken Windows testleri yanında hiç kalıyor.
XMP açmayı bilmeyen adama ben burada oturup main-sub timing ayarı mı yaptırcam kardeş zaten adamın 2 tane XMP profili var biri 2000MHz'ye çekiyor diğeri zaten boş. Biraz voltaj yükseltip 2667MHz'e çektik işte adamın istediğide oydu zaten.
XMP açmayı bilmeyen adama ben burada oturup main-sub timing ayarı mı yaptırcam kardeş zaten adamın 2 tane XMP profili var biri 2000MHz'ye çekiyor diğeri zaten boş. Biraz voltaj yükseltip 2667MHz'e çektik işte adamın istediğide oydu zaten.
Bunu yaparken gecikmeler fırladı zaten merak etme sen, 2133MHz 14-16-14-14 gibi bir değer ile 2666 16-21-20-20-40 değeri neredeyse eşit performans alacak.
Bunu yaparken gecikmeler fırladı zaten merak etme sen, 2133MHz 14-16-14-14 gibi bir değer ile 2666 16-21-20-20-40 değeri neredeyse eşit performans alacak.
Thaiphoon Burner ile EEPROM bölümünden verileri bırakınız.