RAM bilgisayarın açılma hızını etkiler mi?

Makaleler
14
Yer
Dreamland
Daha fazla  
Merhaba. Laptopuma RAM takviyesi yapacağım. Birkaç gündür laptopum açılırken hoş geldiniz ekranındaki çark 1 kere donuyor 2 saniye kadar kalıyor ve sonra devam ediyordu. Bende RAM'in yetersiz olduğunu düşünüyorum. PC'de herhangi zararlı bir yazılım yok ve yüksek performans modunda. Ne kadar pek bir sorun teşkil etmiyor gibi dursa da tuhaf gözüküyor ve korkutuyor. Sebebi gerçekten RAM mıdır? 8 GB RAM'ım var 16 yapacağım.

CrystalDiskMark 7 ile bir test yapıp paylaşır mısın? Yarın bakarım. Rica ederim ne demek.

Peki hocam. Ve yüzde 89 SSD için gerçekten düşük bir değer mi?

Dosya Ekleri

• technopath.png
    technopath.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Peki hocam. Ve yüzde 89 SSD için gerçekten düşük bir değer mi?
Aslında SSD çok iyi görünene göre. Rastgele hızları iyi, sıralı okuma hızı çok iyi. Yazma hızında problem var. Kronik sorun olabilir. Garanti bir çözüm olur mu bilemem ama göndermekte fayda olabilir. Yüzde 89'dan kastın SSD sağlığıysa iyi bir derece. SSD'nin değerleri tahminimce çok iyi test sonucundan bağımsız ama internette nasıl bulunmuyor onu anlamadım. Acaba kısa bir model adı var mı o kodundan hariç? Mesela Samsung 860 EVO gibi kısa bir model adı?

Aslında SSD çok iyi görünene göre. Rastgele hızları iyi, sıralı okuma hızı çok iyi. Yazma hızında problem var. Kronik sorun olabilir. Garanti bir çözüm olur mu bilemem ama göndermekte fayda olabilir. Yüzde 89'dan kastın SSD sağlığıysa iyi bir derece. SSD'nin değerleri tahminimce çok iyi test sonucundan bağımsız ama internette nasıl bulunmuyor onu anlamadım. Acaba kısa bir model adı var mı o kodundan hariç? Mesela Samsung 860 Evo gibi kısa bir model adı?

Böyle bir link buldum. Ve takılma sorunu da şarjdayken olmuyor. Ve artık sanırım nadiren olmaya başladı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı