Merhaba. Laptopuma RAM takviyesi yapacağım. Birkaç gündür laptopum açılırken hoş geldiniz ekranındaki çark 1 kere donuyor 2 saniye kadar kalıyor ve sonra devam ediyordu. Bende RAM'in yetersiz olduğunu düşünüyorum. PC'de herhangi zararlı bir yazılım yok ve yüksek performans modunda. Ne kadar pek bir sorun teşkil etmiyor gibi dursa da tuhaf gözüküyor ve korkutuyor. Sebebi gerçekten RAM mıdır? 8 GB RAM'ım var 16 yapacağım.
O zaman dediğim gibi; açılışı belirleyen en önemli unsur diskin IOPS değeridir, kontrol ediniz. İkinci olarak ise diskin doluluk oranı. Diskin daha stabil ve performans kaybı yaşamadan çalışması için diskin en az %5-%10 alanı boş olmalı.
Hard Disk Sentinel (HDSentinel), çoklu işletim sistemi SSD ve HDD izleme ve analiz yazılımıdır. Amacı, sabit disk sürücüsü sorunlarını bulmak, test etmek, teşhis etmek ve onarmak, SSD ve HDD sağlığını, performans düşüşlerini ve arızalarını rapor...
Diskteki boş alan gayet iyi.
Sistemin hızlı açılması için ram takviyesine ihtiyacı yok. Ram almanız sistemin açıldıktan sonraki kullanımınızı etkiler. Sistemin açılışını hızlandırmak için SSD'yi yenileyebilirsiniz.
Yani yavaş açılması veya 1-2 saniye takılması SSD kaynaklı olabilir. Kronik sorun da olabilir. Düşük seviye SSD de olabilir.
Diskteki boş alan gayet iyi.
Sistemin hızlı açılması için RAM takviyesine ihtiyacı yok. RAM almanız sistemin açıldıktan sonraki kullanımınızı etkiler. Sistemin açılışını hızlandırmak için SSD'yi yenileyebilirsiniz.
Yani yavaş açılması veya 1-2 saniye takılması SSD kaynaklı olabilir. Kronik sorun da olabilir. Düşük seviye SSD'de olabilir.
Faturası duruyorsa şansını deneyebilirsin. Durmuyorsa da dene aldığın yere göre bazen yardım ediyorlar. SSD'ler tamir edilmez sıfırı ile değiştirilir bu arada. Eğer ellerinde yoksa seni çok takmayacaklardır.