RAM BIOS ve Windows'ta 32 görünmesine rağmen uygulamalar 16 kullanıyor

clanius

Femtopat
Herkese merhabalar.

AliExpress üzerinden 262.18US $ 57% OFF|Atermiter X79 Dual CPU Motherboard Set With 2 × Xeon E5 2689 4 × 8GB = 32GB 1600MHz PC3 12800 DDR3 ECC REG Memory RAM|Motherboards| - AliExpress bu X79 seti satın aldım. Cihazı kullanmak isteme amacım chia coinde plot yapmak için. Yalnız sonradan bir sorun fark ettim. RAM Windows'ta ve BIOS'ta 32 GB olarak görünüyor fakat chianın PowerShell'i ve UserBenchmark sitesinden yaptığım testlerde RAM 16 GB olarak görünüyor. Sebebini çözemedim. Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

UserBenchmark'tan çıkan sonuç.
Görev yöneticisi.

PowerShell.

CPU-Z

Son düzenleyen: Moderatör:
User Benchmark güvenilir bir site değil!
Technopat Sosyal tarafından sonuçları doğru vermediğinden yasaklanmıştır.

Tamamıyla gözüktüğü gibi.
Normal yani.

Eğer, sistem yükte değilse RAM tüketimi az olur çünkü sadece sistem ve donanımlar tüketir.
Lakin, RAM tüketecek bir uygulama açarsanız RAM tüketimi artar.

Rami aşırı tüketecek şekilde birçok uygulama açtım ama sanki burada bir sınırlandırıcı varmış gibi daha fazla ram tüketemiyorum.hwmonitorden kontrol ettiğimde ramlerden 2 tanesinin sıcaklığıda artmamış.Sistem yükte olsa bile ram kullanımı oluşmuyor

Dosya Ekleri

• ram.png
    113,1 KB · Görüntüleme: 34
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…