RAM çalışma hızı Görev Yöneticisi'nde düşük gözüküyor

JarsKonez

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
RAM'lerimi BIOS'tan XMP-2 profilini seçerek 2933 MHz hızına aldım ama PC açıldıktan sonra görev yöneticisi veya CPU-Z gibi programlardan baktığımda 1467 MHz yazıyor. Her şeyim güncel. RAM'lerin böyle gözükmesi normal değildir diye düşünüyorum. Buradaki sorunum format atıp sıfırdan her şeyi yüklemiş olmama rağmen devam ediyor. Genel olarak anakart veya güç kaynağında bir problem olabilir mi diye düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

CPU-Z'de ve Windows 10 1903 sonrası RAM frekans değeri yarı yarıya gözükebilir. Bu bir sorun değil. 2 ile çarptığınızda çalışma frekansına ulaşabilirsiniz.

CPU-Z'de ve Windows 10 1903 sonrası RAM frekans değeri yarı yarıya gözükebilir. Bu bir sorun değil. 2 ile çarptığınızda çalışma frekansına ulaşabilirsiniz.

Ben de diğer sorunumun sebebi belki RAMlerin düşük hızda çalışmasıdır diye düşünmüştüm o yüzden açmıştım konuyu. Diğer sorunum hala devam ediyor o konuda bir fikriniz var mı acaba ?
DDR'ın açılımı sorunu cevaplıyor.

Daha önce hiç DDR'ın açılımını merak edip bakmamıştım. 😃

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı