RAM Canavarı Google Chrome

Makaleler
1
Yer
Los Santos/Sandy Shores
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523905101
Selam Sosyal! Az önce Wallpaper Engine arkaplanda ne kadar RAM yiyor diye bakacaktım (Baktım, neredeyse hiç yemiyor :D), sonra gözüme şu çarptı;

Adsız.png

Ve bu sadece 3 sekme açık hali (Youtube ve 2 Technopat sekmesi). Bu sizce de gereksiz fazla değil mi? Evet Opera gibi başka tarayıcıları tercih edebilirim biliyorum ama bayağıdır Chrome kullanıyorum ve bu PC performansına pek etki etmediği için gerek görmüyorum. Yine de optimizasyon updatesi falan getiremezler mi? Çok saçma bir durum bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
En çok tarayıcı belleğini Mozilla tarayıcısı kullanıyor. Ayriyeten çok bellek kullanması rahatsız edici bir olay değil.
Ne kadar az bellek kullanırsa tarayıcı o kadar kararsız oluyor. Edge ve Opera özellikle Çökme ve Donma sorunları yaşadığım tarayıcılar arasındadır.
Tarayıcı tavsiyesi istiyorsan Mozilla ya da Chrome öneririm.
Chrome eskiye göre çok daha az bellek kullanıyor.

5 tane sekme açıkken 900 MB civarı kullanıyor. 1 Tane sekmede 1080p video izliyorum.

Screenshot_4.png

Ayriyeten tarayıcı eklentilerini kaldırdığınızda size sunduğu bellek oranına bakmanız gerekiyor.
Yukarıdaki arkadaş çok eklenti bulunuyor. O civarda kullanması gayet normal.

Ayriyeten tarayıcı eklentilerini kaldırdığınızda size sunduğu bellek oranına bakmanız gerekiyor.
Sadece Adblock kullanıyorum.
5 tane sekme açıkken 900 MB civarı kullanıyor. 1 Tane sekmede 1080p video izliyorum.
Bende 1 sekmede 144P müzik dinliyordum. 1 sekmede Technopat ana sayfası, 1 sekme Technopat konu oluşturma. Aşırı fazla RAM yiyor.

Ayrıca neden bu kadar GPU yediğini de anlamadım ki GTX1070'ten bahsediyoruz. Hani Google'da bile o kadar kullanılması gerekmiyor.

Kullandığım uzantılar ve ayarlar resimlerdeki gibidir.
Screenshot (1).png

Screenshot (2).png

Screenshot (3).png
Çok bellek kullanıyor olayı eskide kaldı. Ayriyeten Opera Chromium tabanlı bir tarayıcıdır. Yeri geldiğinde Chrome bile fazla bellek kullanıyor. Tek artısı içinde bulunan VPN olduğunu düşünüyorum.

Kullandığım uzantılar ve ayarlar resimlerdeki gibidir.
Çok bellek kullanıyor olayı eskide kaldı. Ayriyeten Opera Chromium tabanlı bir tarayıcıdır. Yeri geldiğinde Chrome bile fazla bellek kullanıyor. Tek artısı içinde bulunan VPN olduğunu düşünüyorum.
RAM konusunda pek sıkıntım olmadığı için dikkat etmedim ama zamanında Chrome de kullandığım için Opera daha akıcı bana göre.

Bilgisayarınızı sınamak adına yaklaşık 90-100 tane yeni sekme açın ve Görev yöneticisine bakın. Yakşalık 4GB ram miktarınas ulaşıyor ve fanınız yavaş yavaş hızlanmaya başlıyor. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı