Kutusunu açmadım hocam o yüzden soruyorum. Ona göre açacağım. Sistemde takılı değil.Rehber: DDR4 RAM Çipleri
Merhaba, RAM çip rehberini yapacağım bugün sizlerle. Başlayalım; Gönüllerin efendisi DRAM, SRAM 🤣 gibi her türlü çiplerin en kalitelisini yapan firmadan başlıyorum; Samsung: B-die: Güncel olarak en kaliteli ve en iyi RAM çipidir. En iyi OC performansı sunar. Manyak derecede RAM MHz OC...www.technopat.net
Konuda uygulama linki de var.
Markaların dandik ürünü olabilir.Corsair marka nasıl kötü olur?
3.31 benim ki. Sizce bu RAM'i 3600'den 4000mhz'e o.c. yapabilir miyim? Mümkün müdür?Buyrun.Rehber: Seri numarasından RAM çipinizi öğrenin
RAM'leri alırken sadece XMP değerlerine bakarak tercih ediyoruz fakat XMP değerlerinden yola çıkarak aldığımız RAM'lerin çipleri bizi yanıltabiliyor. RAM tercihi yaparken ürünlerin seri numarasına bakarak çipler hakkında yorum yapabiliriz. Konudaki bilgiler kesin değildir ve ürünlerde farklılık...www.technopat.net
Ama kesin sonuç vermez.
Resimde ekledim fakat çip thaipon da bu şekilde. Bir başka forumda bir arkadaş versiyon numarasına göre paylaşmış v3.44 RAM'lerde aşağıda göründüğü gibi. Yine aynı arkadaşımız kalite sıralaması yapmış. Şimdi buna nasıl bir OC yapabiliriz. İşlemci 5700X aynı.
Versiyon Numarası Çip üreticisi Çip Devre Detayları Kesinlik durumu 3.31 Micron 8 Gbit Rev.[B/D/E] Die B ve E Kesin, D Muhtemel 3.32 Micron 8 Gbit Rev.H Die Kesin 3.43 Micron 16 Gbit Rev.E Die (ya da kötü paket Rev.B Die) - 3.44 Micron 16 Gbit Rev.B Die / 2666MHz paket Kesin
Bunun yerine XMP profili 1.5V olan bir RAM bakabilirsiniz. 1.5V kitten dandik çip çıkması imkansız.3.31 benim ki. Sizce bu RAM'i 3600'den 4000mhz'e o.c. yapabilir miyim? Mümkün müdür?
B660 anakartım var.
Ya da iade edip aşağıdaki RAM'i mi alsam?
![]()
GSKILL RipjawsV Siyah DDR4-4000Mhz CL18 32GB (2X16GB) DUAL (18-22-22-42) 1.40V (F4-4000C18D-32GVK) « Gamers Arena - İntegra Teknoloji A.Å.
Gamers Arena, BiliÅim (Gaming) sektörüne yeni bir perakende zinciri ve güçlü e-ticaret anlayıÅı ile sektöre farklılık kazandıracak güçlü adımlar ve tecrübeli personeller ile müÅteri memnuniyeti odaklı çalıÅmayı prensip edinmiÅtirwww.gamersarena.com.tr
CL19 çok yüksek olmuş olmuyor mu? Önerdiğin RAM'in çipi CL değerini 16'ya düşürmeye yeter mi? Yani 4266mhz CL16 şeklinde O.C. yapmak imkanım mümkün olur mu?Micron D-Die hariç ikisi de iyidir.
Bunun yerine XMP profili 1.5V olan bir RAM bakabilirsiniz. 1.5V kitten dandik çip çıkması imkansız.
4266 CL16 kolay değil ama yapabilecektir muhtemelen. 1.5V'ı günlük olarak kaldırabilecek 4 bilemedin 5 çip var. Hiçbiri de kötü değil.CL19 çok yüksek olmuş olmuyor mu? Önerdiğin RAM'in çipi CL değerini 16'ya düşürmeye yeter mi? Yani 4266mhz CL16 şeklinde O.C. yapmak imkanım mümkün olur mu?
@BerkayZ87 hocam forumda RAM konusunda çok fazla yorumunu gördüm. Müsaitsen senin de yorumunu merak ediyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.