RAM CL değeri nasıl azaltılabilir?

Xoenna

Megapat
Daha fazla  
Meslek
BT Takım Lideri - Gömülü Sistem Mühendisi - Yazılım Mühendisi
Anakart
MSI MAG B550M MORTAR
İşlemci
Ryzen 5 5600
Selam,
Neo Forza mars 16 GB (8gb*2) 3600MHz RGB CL18 RAM'e sahibim. Bu RAM'ı XMP ayarlarından 3800 MHz'e kadar OC yapabiliyorum.
Sıkıntı şu ki birkaç kaynakta okuduğuma göre Ryzen 5 5600 için frekans önemli olduğu kadar gecikme değeri de önemliymiş.
Anakartım MSI MAG B550M Mortar.
İşlemci Ryzen 5 5600.
Ekran kartı Sapphire RX6600 XT.
CL değerlerini nasıl ayarlamam gerekir? Şu an CL19 değerinde çalışıyorlar.
Kendi kutusu üzerinde şu şekilde bir kısım var: 19-19-19-39

bxr.jpg

Şimdi sormak istediğim bu CL-Value'lar hangileri oluyor?
RAM'lerden şimdiye kadar memnun kaldım, hatta alıp 32'ye çıkarmayı düşünüyorum. CL değerlerini nasıl azaltabilirim? 3600 MHz'de CL16 veya daha düşük değerlerde kullabilir miyim?

Önerilerinizi ve teknik desteğinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,
Neo Forza mars 16 GB (8gb*2) 3600MHz RGB CL18 RAM'e sahibim. Bu RAM'ı XMP ayarlarından 3800 MHz'e kadar OC yapabiliyorum.
Sıkıntı şu ki birkaç kaynakta okuduğuma göre Ryzen 5 5600 için frekans önemli olduğu kadar gecikme değeri de önemliymiş.
Anakartım MSI MAG B550M Mortar.
İşlemci Ryzen 5 5600.
Ekran kartı Sapphire RX6600 XT.
CL değerlerini nasıl ayarlamam gerekir? Şu an CL19 değerinde çalışıyorlar.
Kendi kutusu üzerinde şu şekilde bir kısım var: 19-19-19-39

bxr.jpg

Şimdi sormak istediğim bu CL-Value'lar hangileri oluyor?
RAM'lerden şimdiye kadar memnun kaldım, hatta alıp 32'ye çıkarmayı düşünüyorum. CL değerlerini nasıl azaltabilirim? 3600 MHz'de CL16 veya daha düşük değerlerde kullabilir miyim?

Önerilerinizi ve teknik desteğinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
Kullanamazsın cl değeri fark bile edilemeyecek kadar az etki eder . 6000 mhz ramler cl30 ona bakarsan . Ancak mhz hızını düşürmen lazım ki cl'de düşsün bu da zaten mhz kaybından dahada yavaşlamaya yol açar .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı