3000MHz CL16 belleklerim var, anakart limitinden dolayı 2666MHz CL16 olarak çalışıyorlar. Acaba az da olsa performans artışı için bunu CL15 yapabilir miyim? Yapabilirsem nasıl yaparım?
Anakart MSI B365 model bir anakart. Tam modeli hatırlayamadım.
3000MHz CL16 belleklerim var, anakart limitinden dolayı 2666MHz CL16 olarak çalışıyorlar. Acaba az da olsa performans artışı için bunu CL15 yapabilir miyim? Yapabilirsem nasıl yaparım?
Anakart MSI B365 model bir anakart. Tam modeli hatırlayamadım.
CL değeri düşürmek için RAM frekans değerini de düşürmelisiniz. BİOS'tan yapılıyor. Ama bu sefer RAM'in performansı düşecek, ve OC işi bayağı ince bir işlem, o yüzden tavsiye etmiyorum.
CL değeri düşürmek için RAM frekans değerini de düşürmelisiniz. BİOS'tan yapılıyor. Ama bu sefer RAM'in performansı düşecek, ve OC işi bayağı ince bir işlem, o yüzden tavsiye etmiyorum.
Hiç zannetmiyorum, voltaj ayarı da yapmanız gerekecek, zaten düşük olan değer daha da düşeceği için performans kaybı fazlasıyla hissedilir, fakat OC işinde bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur.
1CL düşürmek için neden neredeyse 900MHz performans kaybı yaşamam gerekiyor ? Aynı mantıkla o zaman 3000MHz CL15 bir bellek de 3800MHz CL16 olabilir mi ?