Çözüldü RAM CL46 olmasına rağmen CL42 görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2142

Centipat
Daha fazla  
RAM arttirmak icin RAM'imin ozelliklerini arastiriyordum. Bir inceleme videosunda izledim ve laptopun icindeki RAM'in ürün kodunu Google'a yazdim ve 5600MHz CL46 oldugunu gordum. Fakat laptop uretici firmasinin kendi sitesinde destekledigi RAM frekansi 5200 olarak gozukuyor. Bunun ustune CPU-Z ile baktim ve 5200MHz CL42 sonucunu aldim. Sanirim MSI, laptopun destekledigi RAM frekansindan daha yuksek frekansli bir RAM takmis(Bu bir sorun degil). Sasirtici oldugu icin sormak istedim. Desteklenilen MHz aşıldığı zaman, clock degeri de mi desteklenilen MHz'nin clock degerine sabitleniyor? Ve yeni alinacak RAM, internet sitesinde desteklenen RAM frekansina gore mi alinmali yoksa laptopun icindeki RAM'in ozelliklerinin aynisi mi tercih edilmeli? Bilgi bilgiden ustundur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
JEDEC profiline göre kademeli MHz ve CL düşer. DDR tarafında 5200MHz RAM veya JEDEC profili CL42 ayarlıdır özel bir ayar yapılmadığı sürece. Bundan dolayı CL42 hızında çalışır. 5600MHz destekli bir sistemde ise CL46 olur. Tamamen JEDEC profiline bağlı.
JEDEC profiline göre kademeli MHz ve CL düşer. DDR tarafında 5200MHz RAM veya JEDEC profili CL42 ayarlıdır özel bir ayar yapılmadığı sürece. Bundan dolayı CL42 hızında çalışır. 5600MHz destekli bir sistemde ise CL46 olur. Tamamen JEDEC profiline bağlı.

Çözüm

Peki sizce desteklenilen frekansta bir RAM mi almalıyım yoksa laptopun icindeki RAM'in frekansiyla ayni degerde bir RAM mi tercih etmeliyim? Bilmedigim bir detay vardir diye soruyorum, kusura bakmayin.

Peki sizce desteklenilen frekansta bir RAM mi almalıyım yoksa laptopun icindeki RAM'in frekansiyla ayni degerde bir RAM mi tercih etmeliyim? Bilmedigim bir detay vardir diye soruyorum, kusura bakmayin.

İçinde olananın aynısından olması taraftarıyım ben hep. Eğer fiyat farkı çoksa DRAM'i aynı veya değerleri tutan öneriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı