Arkadaşlar görev yöneticisinde 2400MHz olarak gözüküyor ama CPU-Z olsun oyunlarda performansı gösteren araçlarda olsun RAM hep 1866MHz değerine tekabül edecek şekilde gözüküyor. 4 GB 2400MHz(alında Samsung 2666MHz RAM takmışlar ama R5 3500u işlemciden dolayı performansı kısılmış) onboard RAM ile gelmişti ben buna Crucial 4 GB 2400MHz aynı değerlerde RAM aldım. Hiç dikkat etmiyordum herhangi bir sorun yaşamadığımdan bugün fark ettim gözüme battı. Neden bu böyle yanlış gördüm veya boşa mı sorun yapıyorum bilmiyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.
Arkadaşlar görev yöneticisinde 2400MHz olarak gözüküyor ama CPU-Z olsun oyunlarda performansı gösteren araçlarda olsun RAM hep 2133MHz değerine tekabül edecek şekilde gözüküyor. 4 GB 2400MHz(alında Samsung 2666MHz RAM takmışlar ama R5 3500u işlemciden dolayı performansı kısılmış) onboard RAM ile gelmişti ben buna Crucial 4 GB 2400MHz aynı değerlerde RAM aldım. Hiç dikkat etmiyordum herhangi bir sorun yaşamadığımdan bugün fark ettim gözüme battı. Neden bu böyle yanlış gördüm veya boşa mı sorun yapıyorum bilmiyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.
Benzer bir konuda böyle bir çözüm bulunmuş. Belki sizde de işe yarayabilir. Fakat sizin RAM'leriniz zaten 2400 Mhz olarak görünüyor. Ben bir sorun göremedim.
MSI Afterburner ile oyuna girdiğimde normalde 1200MHz gözükmesi gerek ama 933MHz gösteriyor bunu 2 ile çarpınca gerçek değerini gösteriyor biliyorum bu da 1866 ediyor o yüzden kafam karıştı. Bu arada yanlış demişim 2133 dedim ama aslında 1866 ya tekabül ediyor (düzenleme yapıldı)
Benzer bir konuda böyle bir çözüm bulunmuş. Belki sizde de işe yarayabilir. Fakat sizin RAM'leriniz zaten 2400 Mhz olarak görünüyor. Ben bir sorun göremedim.
MSI Afterburner ile oyuna girdiğimde normalde 1200MHz gözükmesi gerek ama 933MHz gösteriyor bunu 2 ile çarpınca gerçek değerini gösteriyor biliyorum bu da 1866 ediyor o yüzden kafam karıştı. Bu arada yanlış demişim 2133 dedim ama aslında 1866 ya tekabül ediyor (düzenleme yapıldı)
Bende 1 tanesi onboard ram ve laptop xmp yapılmıyor biliyorum
Bende mavili eski BIOS'lardan var orada sadece net RAM yazıyor.