RAM değişikliği için 8 bin TL vermeye değer mi?

M4 Air alacağım. 16-512 mi 24 512 mi karasız kaldım. 8 bin çok fazla bir fark, 60 bin TL'den ucuza 24-512 varsa linkler misiniz?

Yani 8 bin TL edecek de bir fark göremedim. Daha uyguna da yok. Biraz tercih size kalmış elemanlar yükseltme mümkün değil diye arttırmış fiyatı koymuş da koymuş.

Yani eğer parayı başka bir şeye harcamayacaksanız kulaklık mouse tarzı şeylere yükseltebilirsiniz sonuçta tek seferlik alıyorsunuz.

Gelecekte yükseltmek isterseniz bu daha fazla masraf ve servis dışı yerden yaptırırsanız garantinin bitmesiyle sonuçlanır. İleride de illaki gerekecektir 8 GB RAM. Buna ayırabilecek bütçen varsa yapılmalıdır.

M4 Air alacağım. 16-512 mi 24 512 mi karasız kaldım.
Ne yapacağınıza göre değişir. Basit işler ve günlük kullanım için 16GB, Windows'ta bile fazla zaten. MacOS'un daha çok önbellek biriktirme durumu RAM'i şişiriyor ama genel anlamda 16GB yeterli duruyor. Tabi Photoshop, Video Editör gibi RAM'e yüklenecek işler yapacaksanız her RAM size bir artı.

RAM kullanımları konusunda bu video ilginç doğrusu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İşletim sistemi "Wired Memory" genellile 3-5GB arası. Uygulamalar ise duruma göre değişiyor.
Genel anlamda MacOS, Windows gibi çalışmıyor. Kaç GB RAM varsa tam potansiyel değerlendirmeye çalışıyor.

Yani eğer parayı başka bir şeye harcamayacaksanız kulaklık mouse tarzı şeylere yükseltebilirsiniz sonuçta tek seferlik alıyorsunuz.

Evet fakat 8K da çok geldi hocam ne yalan söyleyeyim.

Kodlama için kullanılacak hocam. Bir de basit UI tasarımları denebilir.

Ne için kullanılacak?

Kodlama amaçlı hocam.

Kodlama için kullanılacak hocam. Bir de basit UI tasarımları denebilir.
Kodlama işleriniz ne kadar büyüktür bilemiyorum. Eski deneyimleriniz varsa onlarda ki senaryoları gözden geçirin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…