RAM değişimi ardından BIOS'ta XMP gözükmüyor

VHASAN42

Hectopat
RAM'ın markası: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 CMK8GX4M1E3200C16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Corsair markalı 8 GB RAM'ım vardı, eskisi 3000MHz, yeni aldığım 3200 MHz. Ben 3000'de kullanmak istiyorum fakat BIOS ayarımda XMP yok.
Anakartım Gigabyte B450M S2H. YouTube videolara baktığımda buluyorlar ama bende yok nedense, çok aradım. 2x8 olarak 2 RAM.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam DRAM Frequency ayarını bulun 3000 girin, DRAM Voltage ayarını bulup + ile arttırarak 1.35V girin.

DRAM Timings kısmına girin, ilk beş ayara sırayla 15-17-17-17-35 girin. Sistem açılmazsa buradaki BIOS pili işlemini gerçekleştirin.

Frequency ayarını ve voltajı aynı tutarak 16-18-18-18-36 girin, açılmalı.(Üstteki olmazsa)

Bu arada, sisteminiz AMD olduğundan XMP ayarı D.O.C.P olarak geçiyor olabilir. Bu isimlendirme sadece Asus'un da olabilir emin değilim.

Benim anakartım hem AMD hem ASUS, başka bir anakartta nasıl geçtiğini bilmiyorum yani.
Olabilir dostum yanlış anlama, ben sadece bilgi verdim :p Ben de ilk başta ASUS markasında X.M.P yok diye biliyordum, D.O.C.P var sanıyordum sadece, ama X.M.P profil olarakta varmış, yani modelden modele değişiyormuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı