RAM değişimi serviste mi yapılamalı?

Daha fazla  
Anakart
?
İşlemci
İ7 12.650 h
Merhaba. Ben Teknosa'dan laptop aldım. 16 GB RAM ancak bu RAM yetmiyor. 32 yapacağım. Excalibur serviste 2400 TL gibi bir fiyat verildi. İnternetten bakıyorum kasaya takılan RAM'lar 1000-1500 civarında ama Excalibur serviste bu fiyatı veriyorlar. Serviste mi değişim yapmalıyım yoksa internetten bulup kendim mi değişim yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam garantiye alın servise götürün siz

RAM'leri kendin satın alıp serviste taktırabilirsin sorun olmaz. Sadece montaj işlemini servis yapmalı RAM'leri kendin temin etsen de olur.

Cihazın garantisi varsa servis düşünülebilir ama yoksa ve az da bu işlere meraklıysan ben olsam kendim yapardım

Kendin takmaya çalışirsan garantisi varsa bozulabilir, RAM takmada bir şey kendinizde takabilirsiniz. Ama önceliğiniz RAM slotunuz var mı ona bir bakın, RAM'ler 16 ise 1x16 ise sorunsuzca bir 16 GB RAM daha alıp takabilirsiniz ama iki RAM slotu doluysa iki tane 1x16 veya 1x32(varsa tabii) kontrol edin CPU Zden bakabilirsiniz.

RAM takmak dünyanın en basit işi. Ancak RAM değişmek için olsa da kasayı açman ürünü garanti dışı bırakır. Ayrıca 16 GB RAM neden yetmiyor bunu anlamadım. 16 GB RAM ile şuan olağan kullanıcı düzeyinde problem yaşatmaz. Her ne problem yaşıyorsan farklı bir sebepten olabilir.

2. Bir ram slotu var şuan tek kanal 16 gb ram takılı

Merhaba ben bilgisayarı oyun için aldım ama oyunlarda özellikle cs2 oyununda fps droplari yaşiyoru. Servise gönderdim çözülmedi bana ram yükseltmem gerektiği söylendi ama yinede düzelmedis

Merhaba bilgisayarıma 8 GB RAM ve bakımlarını yaptırdım, bende gözde görülebilecek bir performans artışı yaşandı Valorant'ta 90-150 FPS araları alirken şu an 200-250 alıyorum, çoğu diğer oyunlarda da gerçekten bir performans FPS artışını gözle görülebilir şekilde aldım, bilgisayar özellikleriniz neler acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…