HP BS102NT marka laptopum normalde internette 2400 MHz RAM frekansında çalıştığı söyleniyor ve RAM'ler 2400 MHz fakat görev yöneticisinden baktım 2133 MHz olarak çalışıyor. Nasıl 2400 yapabilirim veya frekansı düşük olması çok fark eder mi? Teşekkür ederim.
Fark edilebilecek bir performans artışı olacağını sanmıyorum. Biostan yapmalısın ancak bilmediğin hiç bir şeyi değiştirme. Biosa girip telefondan fotoğrafını çekip atarsan yardımcı olmaya çalışırız.
Biosa giriş yaptım fakat ram ile alakalı bir bölüm göremedim yapabileceğim değişiklikler çok kısıtlıydı sanırım laptop frekans yükseltmeyi desteklemiyor.
Hocam sanırım senin laptop RAM frekans yükseltmeyi desteklemiyor yani demek istediğim frekansını kendisi ayarlıyor otomatik olarak.
Sistem bilgilerini yazarsan yardımcı olabiliriz.
Maalesef öyle gibi duruyor.Yeni bilgisayar fiyatları pek uygun olmadığı için her ne kadar bu sistemi adam etmeye çalışsamda ne kadar uğraşırsam uğraşıyım (extra ram ve ssd takıldı) sistemin temeli kötü olunca ne yapsam çare olmadı sonuç yeni bilgisayar olcak gibi duruyor..
Aynı laptop özelliklerine sahibiz. Sadece benimki dell marka. 4GB Ram olarak 2 sene kullandim. Canıma tak etti 1 sene öncede +4 Ram ekledim. Ssd siz kullanıyorum gerçekten aşırı yavaş laptop. Harici ekran kartı olan Radeon 520 gerçekten leş. Koymasalar daha iyiymiş.