RAM eklemesi

fatih4059

Femtopat
Daha fazla  
Kingston 4+4 GB 800MHz olmak üzere 2 adet RAM'im var. Bir adet daha 4 GB RAM eklemek istiyorum bu seferki Kingston 4 GB 1333MHz sizce bu sekılde uyumlu olur mu?
Bu arada ana kartımın modeli: ASUS B85M-G.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kingston 4+4 GB 800MHz olmak üzere 2 adet RAM'im var. Bir adet daha 4 GB RAM eklemek istiyorum bu seferki Kingston 4 GB 1333MHz sizce bu sekılde uyumlu olur mu?

Hayır uyumlu olmazlar.

Olmazlar.

Daha önceden zaten Kingston RAM'leri kullanıyorsan taktığında bir sorun olacağını şahsen düşünmüyorum.

Daha önceden zaten Kingston RAM'leri kullanıyorsan taktığında bir sorun olacağını şahsen düşünmüyorum.

Hocam MHz değerleri farklı. Cas değerleri de farklı büyük ihtimalle. Sadece marka uyuştuğu için uyumlu olacaklarını zannetmiyorum.

Taktığınız RAM'lerin hepsi 800MHz olarak çalışır ama 1333MHz'lik RAM'den 2 tane alıp 800mhzliklerle değiştirirsen daha performanslı hale gelirsin.

Kesin olmaz diyemeyiz şans işi ama ben o topa girmezdim çünkü uyum sorunu çıkabilmesi yüksek.

Kingston 4+4 GB 800MHz olmak üzere 2 adet RAM'im var. Bir adet daha 4 GB RAM eklemek istiyorum bu seferki Kingston 4 GB 1333MHz sizce bu şekil de uyumlu olur mu?
Taktığınız RAM 1333MHz yerine 800MHz olarak çalışır ancak sorun sadece bu değil. RAM'lerin CL değeri vardır açılımı "gecikme değeri" anlamına gelir. Gecikme değeri bir RAM hızını düşürdüğünde düşer. Şimdi sizin yeni takmayı planladığınız 1333MHz olan RAM hızını düşürünce onun CL değeri de düşecek. Bu yüzden önceden bulunan 4 GB 800MHz olan RAM'lerin CL değeri ile uyuşmazlık gösterebilir bu da size mavi ekran olarak döner. Düşük ihtimal CL değerleri farklı olsa bile sistem bunu eşitleyip çalışmaya devam edebilir ama bu düşük ihtimaldir. Bu yaptığım açıklamayı dikkate alarak RAM seçmenizi tavsiye ediyorum. İyi günler, saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…