RAM eklenildiğinde görüntü gelmiyor

Emir Yılmaz 162

Hectopat
Daha fazla  
2 tane bilgisayarım var. İkisinde de 8 + 8 GB olacak şekilde 2'şer tane RAM var. Bu RAM'lerin hepsi aynı ve uyumlular. Bir bilgisayarı çok kullanmadığımdan 2 RAM'ini de kullandığım bilgisayarıma taktım. Çalıştırdığımda hiçbir görüntü gelmedi fakat RAM'leri çıkartıp eski RAM'lerle açtığımda görüntü geliyordu. BIOS pilini çıkartıp gücü kesip bekledim düzelmedi hatta daha kötü oldu artık eski RAM'ler ile de görüntü alamıyorum. Farklı bir BIOS pili denedim fakat onunla da çalıştıramadım. Yardımcı olabilir misiniz?

RAM'leri takarken tam olarak yerine oturduklarından emin olun. Bazen RAM'ler tam oturmazsa bilgisayar açılmaz. RAM'leri tekrar dikkatlice çıkarıp yerine tam olarak oturduğundan emin olarak takmayı deneyin. Biraz basit görünüyor ama çoğu zaman işe yarıyor. Diğer bir husus, RAM'lerin anakart ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmek. Anakartınızın maksimum desteklediği RAM kapasitesini, RAM türünü (DDR3, DDR4 gibi) ve CL değerlerini kontrol edin. Bu bilgiler genellikle anakartın kullanım kılavuzunda veya üreticinin web sitesinde bulunur. Ayrıca, tüm RAM modüllerinin birbirleriyle uyumlu olup olmadığını kontrol etmek de önemli. Farklı CL değerleri veya farklı DDR türleri bazen uyumsuzluk yaratabilir ve bu da sistemin açılmasını engelleyebilir. BIOS ayarlarını sıfırlamak da bir çözüm olabilir. Bunu yapmak için anakart üzerinde CMOS sıfırlama Jumper'ını kullanabilirsiniz. Anakart kılavuzunda bu Jumper'ın yerini ve nasıl sıfırlama yapılacağını bulabilirsiniz. Bazen BIOS'u sıfırlamak, sistemin kendine gelmesine yardımcı olabilir. Eğer tüm bu adımları denemenize rağmen hala görüntü alamıyorsanız, sorun daha ciddi olabilir. Anakartta veya BIOS'ta bir sorun olabilir. Bu durumda, en iyi çözüm profesyonel bir teknik servisle iletişime geçmek olacaktır. Umarım bu bilgiler sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Kolay gelsin!

Durum nedir hocam?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı