RAM fiyatları düşer mi?

Garip falan konuştuğum yok kardeşim. Adam dolar 2 TL iken aldığı bisküviyi dolar artınca 5 TL ye çıkarıyorsa bu benim garip konuştuğum anlamına gelmez.
Dolar artınca o adam taşıttığı araca aldığı mazota dolar bazlı para ödüyor, ürüne dolar bazlı para veriyor, sokakta yediği yemeğe 2 verirken 5 veriyor çünkü yemeği yapan adam da sadece lojistiğe bir o kadar masraf yapıyor dolar yüzünden. Ama sen Türk genci olarak doların artmadığını Türk lirasının değer kaybettiğini, enflasyonu ve ticareti öğrenemeyip çamur atıyorsun. Sorumlu tutmanız gereken kişi satıcılar değil, tüketiciler zaten değil.

Garip falan konuştuğum yok kardesim. Adam dolar 2 TL iken aldığı bisküviyi dolar artınca 5 TL ye cikariyorsa bu benim garip konuştuğum anlamına gelmez.

Bir laptop takip ediyordum dolarda artış falan yok adam 1 ürün sattı diye 1 gecede 650 TL fiyat arttırdı. Yine 2 kişi SSD aldık adamdan 200 TL den 260 Lara falan çıkardı. Sattikca arttırma politikası işliyor galiba bizim saticilarmizda.
Öncelikle satıcı falan değilim ve ne demek istediğinizi de anlıyorum ama bir de şöyle düşünün: Satıcı, sattığı ürünün yerini doldurmak zorunda ve 3 liraya satıp, güncel dolar kuruyla 5 liraya yerine koyamayacağı için bu artışı yapmak zorunda ne yazık ki. Sıkıntı ne satıcılar da, ne de müşteride; Bizler, hepimiz mağdur taraftayız aslında...

Öncelikle satıcı falan değilim ve ne demek istediğinizi de anlıyorum ama bir de şöyle düşünün: Satıcı, sattığı ürünün yerini doldurmak zorunda ve 3 liraya satıp, güncel dolar kuruyla 5 liraya yerine koyamayacağı için bu artışı yapmak zorunda ne yazık ki. Sıkıntı ne satıcılar da, ne de müşteride; Bizler, hepimiz mağdur taraftayız aslında...
Hocam ben yeri geldiğinde satıcı yeri geldiğinde aliciyim. Ama kabul ediyorum sonucunda haklısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı