RAM, FPS arttırır mı?

Cl1ie

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Lenovo'nun IdeaPad Gaming laptopuna sahibim. AMD Ryzen 5 işlemcim ve RTX 3050 6 GB ekran kartım var. Şu an 8x1GB RAM kullanıyorum, zaten bir RAM almam daha şart gibi ama RAM alsam FPS artışı olur mu? Windows 11 çok RAM kullandığından oyunlara (CS2 oynuyorum çoğunlukla) çok RAM kalmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM alsan rahatlar laptop artık minimum 16 gerek bence. Evet FPS'in de artar.

Şu anki PC RAM'leri en az 16 GB olması lazım. PC hem rahat çalışır ve FPS'ini de artırır.

Ram doğrudan FPS artırmaz. Ram boyutu oyunlarda daha fazla bellek alanı sayesinde droplanmalar ve harita geç yüklenmesi gibi sorunların önüne geçer. FPS etkileyen kısım, ram frekans hızıdır. Çok büyük olmasa da FPS'in artmasına yardımcı olur.

Fpsi artırırmı bilmem ama 90 fps alıyorsan bir oyunda, daha kaliteli olur. Yani 8 gb ramle 90 fps alıyorsun falan ya, kasıyormuş gibi bir hissiyat bırakıyor. Hatta droplar giriyor. 16 gb yaparsan rami aldığın fps daha akıcı olur ve droplardanda kurtulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…