RAM FPS'e etki eder mi?

SirVettel

Femtopat
Daha fazla  
Acer Nitro 5 an 515-57 laptopum var. Şu an 8 GB RAM'i var 8 daha eklersem oyunlarda kayda değer bir performans artışı elde eder miyim?

Evet edersiniz. Takılmalar da ortadan kalkar.

Performans artmasına ek olarak ani FPS düşüşleri ile de karşılaşmazsınız

Evet etkiler. Bizzat kendim bunu deneyimledim. Uzun süre 8 GB ile takıldıktan sonra yanına bir tane daha 8 ekledikten sonra fena rahatladım. Çift kanal olması da önemli tabi.

Videoda RAM taktıktan sonra Valorant'ta 100'e yakın FPS artışı oluyor mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ram tabii ki etki eder mesela en basit örnek fps droplar. FPS drop dediğimiz olay çoğu zaman ram yetersizliğinden kaynaklanır.

Aynı kapasitede bile çift ram yani dual-channel kullanırken bile çok ciddi performans farkı artarken bir de 8x2 yani kapasiteyi arttırdığında daha da performans artacaktır. Sorduğun sorunun tüm cevabını bu videoda bulabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diğer arkadaşlar biraz çaycı hüseyin gibi sallamış.
Toparlamak gerekirse RAM ağırlıklı oyunlarda fps artışı olur RAM ağırlıklı olmayan oyunlarda max 5-10fps artış olur örnek olarak Minecraft Java versiyonu RAM tabanlı çoğunlukla, gidipte sen Minecraft oynarsan evet FPS artar.
RAM tabanlı olmayan oyunlarda ise 5-10fps artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…