RAM, FPS'i etkiler mi?

ertan deniz

Hectopat
Yer
ankara
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
İyi günler arkadaşlar. Yeni ekran kartı aldım RX 480 8GB. Bundan dolayı da bilgisayarımı Win 10'a güncelledim. Win 10 güncelledikten sonra bilgisayar yavaşladı. Oynadığım oyun H1Z1 normal şartlarda FPS iyi alıyorum ama şehre girince FPS değerimin anlık düştüğünü sabit durunca geri yükseldiğini görüyorum. Bu RAM'den olabilir mi ?
Bilgisayar özellikleri : i5 3350p 3.10 GHz 8GB DDR3 RAM (1600 MHz) RX 480 8GB ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dar boğaz denilen olay sadece GPU ve CPU arasında olmaz. Bazen sistem RAM yetersizliği de buna sebep olabilir. Ama oyunlarda 8 GB bellek gayet yeterli bir rakamdır. 16 GB olması ileriye dönük daha iyi olabilir sadece. Örnek veriyorum senin CPU ve GPU gayet iyidir ama RAM 2 GB takmışsın, bu sorun oluşturur. Özellikle APU sistemler RAM ve frekansı ne kadar yüksekse o kadar iyi. Sen oyun içindeki değerlere bak.

Son düzenleme:
MSI Afterburner yükleyip oyun içindeki değerlere bir bakın. GPU Kullanımı, sıcaklığı; CPU kullanımı, sıcaklığı; Ram kullanımı; FPS. bunları bir ekran görüntüsü ya da video alarak burayada atın ona göre bir tespit yapmaya çalışalım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı