RAM frekans yükseltme nasıl yapılır?

MiracSevgili

Hectopat
Daha fazla  
MSI H510M-E Pro anakartına sahibim. Bilgisayarımda 8 GB RAM var 3600MHz destekli fakat 2133MHz de çalışıyor YouTube'dan çok fazla video izledim fakat bir türlü arttırmanın yolunu bulamadım. Videolarda MSI anakartların da genel olarak a-XMP yazan yere girip profile 2'yi seçerek RAM'in desteklediği en üst hıza getiriyorlar fakat bende Extreme Memory profile (XMP) olarak yazıyor profile 1-2 diye seçenek yok disable, enable diye seçenek var enable olarak seçtikten sonra DRAM Frequency olan kısma girerek en fazla 2666 ya kadar yükseltebiliyorum fakat şöyle bir durum var ki 2666 yaptığım zaman ise Memory overclocking failed hatası alıyorum ve tekrardan beni BIOS menüsüne atıyor. Yarımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum merhaba,

Sen şuanda 2133 mhz ramlarını 2266 Mhz olarak maksimumda kullanıyorsun. Anakart destekleyebilir ancak senin şuanda işlemcinin maksimum frekansını alıyorsun. Yani işlemcine takılıyor.

Dostum merhaba,

Sen şuanda 2133 mhz ramlarını 2266 Mhz olarak maksimumda kullanıyorsun. Anakart destekleyebilir ancak senin şuanda işlemcinin maksimum frekansını alıyorsun. Yani işlemcine takılıyor.
Kankacım işlemcide 2666 kadar destekliyor neden maximum 2226 alabiliyorum acaba? Anakart ise 3200mhz kadar destekliyor
O işlemciyle H510 çipsetli anakartlarda maksimum 2666 MHz destekleniyor. RAM frekans kilidini kaldırmak için B560 veya üstü bir çipset alman gerekli.
Anakartım 3200mhz kadar destekliyor diye biliyorum

Kankacım işlemcide 2666 kadar destekliyor neden maximum 2226 alabiliyorum acaba? Anakart ise 3200mhz kadar destekliyor

Anakartım 3200mhz kadar destekliyor diye biliyorum
İşte işlemci farklı anakart çipsetleriyle o kadar yükseğini destekliyor. Örneğin b560 lar ile. Ama 510 ile maksimum bu kadar destekliyor.

Frekans yükseltme yapana kadar 2x8 GB yapman senin için daha performanslı olacaktır. Tek kanalın frekansını uçursan bile RAM darboğazı yaşanan yerde yine yaşanır.
Ayın 15 inde bir tane 8 GB daha alıcam zaten kanka umarım performans farkı olur

Mesela sana şöyle özetleyeyim kendimden.

H410M Anakartım, i5 10400 işlemcim ve 3200 Mhz ramlarim vardı. XMP ile maksimum 2666 Mhz yapabiliyordum. Ancak sadece Anakartımı değiştirip B560 anakart aldım ve şu anda 3200 Mhz kullanabiliyorum. Anakartının kağıt üzerinde verdiğini söylüyor, ama bu sefer işlemcin belli bir yere kadar veriyor.

Anakartım MSI Pro H610-E 3200 MHz RAM'larim 2*8 GB 3600MHz. İşlemcim i5 12400F fakat RAM'lar 2200 MHz calışıyor BIOS'a girdiğimde XMP de enable ve disable çıkıyor profil 1 2 diye bir şey yok. CPU da 2,5 GHz gözüküyor. DRAM frequncy diye bir yer var girdiğimde bir suru rakamlar çıkıyor. RAM'ların hızını nasıl yukseltebilirim? Ayrıca 12400 F bildiğim kadarıyla 4,4 GHz olması lazım niye 2,5 GHz yazıyor anlamadım.

anakartım msi PRO H610-E 3200 MHZ ramlarim 2*8 gb 3600mhz. işlemcim i5 12400F fakat ramlar 2200 mhz calışıyor biosa girdiğimde xmp de enable ve disable çıkıyor profil 1 2 diye bir şey yok. cpu da 2,5 ghz gözüküyor. Dram frequncy diye bir yer var girdiğimde bir suru rakamlar çıkıyor.Ramların hızını nasıl yukseltebilirim.ayrıca 12400 f bildiğim kadarıyla 4,4 ghz olması lazım niye 2,5 ghz yazıyor anlamadım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…