RAM frekansı kaç olmalı?

Sr.sublime

Centipat
Daha fazla  
Dostlar RAM'lerimin 6000 MHz sınırı var, anakartım 7200MHz destekliyor, işlemcim 3800MHz Ryzen 5 7600. bu durumda RAM'lerimi en fazla kaç MHz kullanabilirim? Ya da kullanabileceğim sınırı nasıl artırabilirim? Maximumda kullanmanın zararı olur mu? İşlemciyi overclock yapmayı önerir misiniz?

6000MHZ kullan. 6000 uzerinde stabillik bozuluyor onun disinda bir sikinti olmaz.

RAM modülü kaliteli ise tam hızda çalışması bir sorun teşkil etmez. Ancak GOODRAM vb. ekonomik ucuz belleklere sahipsen XMP'yi hiç açmamanı öneririm.

RAM modülü kaliteli ise tam hızda çalışması bir sorun teşkil etmez. Ancak GOODRAM vb. ekonomik ucuz belleklere sahipsen XMP'yi hiç açmamanı öneririm.
Ramlerim Lexar Thor, XMP seçeneği çıkmıyor zaten bende sanırım, elle ayarlıyorum frekansını.

Ramlerim Lexar Thor, XMP seçeneği çıkmıyor zaten bende sanırım, elle ayarlıyorum frekansını.
Lexar Thor marka olarak GOODRAM gibi bir şeye benziyor belki daha kötü de olabilir. XMP profili dahi olmayan bu bellek hakkında bir şey söyleyemem, belleğin XMP profili gerçekten mevcut mu? Bence bir XMP profili olması gerekiyor. Ama yine de tavsiyem stok ayarlarda kullanmanız yönünde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…