RAM frekansı neye göre seçilmeli?

caglarcar

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Evet öğrenmek istediğim konu başlığığındaki sorudur. Örnekle açıklayayım.

Birisi işlemci ve anakart satın aldı farzedelim. İşlemcisi 2666 Max destekler iken anakartı 2933 olsun.

RAM almak istedi. Tüm frekanslar kullanılabilir ama benim aradığım cevap şu aslında; 2x8 2666 RAM vs 2x8 2933 RAM vs 2x8 3000+ RAM performansları nasıl olur?

Hayırlı geceler.

Yani ramlerin frekansı ne olursa olsun işlemcinin frekansına mı sabitleniyor diyorsun?
İşlemcinin desteklediği maksimum frekansta çalışıyor RAM. Yani işlemcinin GHz'si ile RAM'in MHz'si değil önemli olan. Önemli olan desteklemesi.

Anakart burada, işlemcinin desteği yüksek olursa kısıtlayıcı faktör olabilir.

İşlemci 2600MHz destekliyorsa 3000 de taksan fayda yok.

İşlemci kısıtlıyor. i3 10100F kullanıyorum, RAM'lerim 3000 MHz ancak, i3 10100F'in desteği 2666 MHz olduğu için bu değerde çalışıyor RAM'ler.

Hocalarım peki bu RAM'ler neden üretiliyor?
Bilmediğim için soruyorum.

İntel'in yaptığı sıradan bir ş*refsizliklerden bir tanesi. AMD işlemcilerde tak takabildiğin kadar MHz RAM. OC yapmak istediğin zaman işlemciye ayrı anakarta ayrı para öde. Düşük önbellek, yüksek Nm gibi bir sürü şeyler var daha.
Hocalarım peki bu RAM'ler neden üretiliyor?
Bilmediğim için soruyorum.
K ve AMD işlemciler için.

K ve AMD işlemciler için.

Hocam linkini bıraktığım sitede üst düzey bir AMD işlemcinin 3200MHz desteklediği yazıyor. Yine 3200'den fazlasını takmak gereksiz olmaz mı? Yoksa overclock ile mi bu 3200MHz desteği yükseltiliyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı