RAM frekansı önemli midir?

LiteUP

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
Asus H310M-K
İşlemci
Intel i5-9400F
İyi günler yaklaşık 1 ay önce 4 yıldır kullandığım 1x8 2666 MHz RAM'i satıp 2x8 3200MHz ama çok bilindik olmayan marka RAM aldım ve aldığım günden beri fazla RAM tüketen oyunlarda 30 ila 1 saat arası oynadığımda ya oyun çöküyor ya da bilgisayar mavi ekran yiyor. Windows'un RAM test aracı olan mdsched.exe ile RAM'lerimi test ettiğimde sorun gözükmüyor. Yine de içimde kuşku olduğu için Kingston'un 2x8 2666 MHz RAM'lerini sipariş ettim. Onda da aynı sorun olur mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran hata analizi yaptın mı? RAM kaynaklı olduğu kesin mi?

Evet başka konuda yaptırdım. İlk başlarda mavi ekran hatası RAM kaynaklı gibi gözükmesede son 3 4 hatanın adı hem memory_managment hem de analizi yapan arkadaşın söylediği üzere sadece RAM kaynaklı. Bundan farklı olarak 4 yıldır 1 kere bile mavi ekran almadığım bilgisayarımda RAM değişiminden itibaren oyun oynayamam da bir sebep olarak gösteriyor RAM'leri.

RAM frekansı oyunlardaki FPS'yi artırır oyun açısından bakarsak. Yine de 2666 ile 3200 arasında büyük bir fark olmaz.

Yeni RAM'ler bilgisayarcı arkadaşın kafasına göre taktığı üzere bugatek diye hayatımda ilk defa duyduğum bir RAM markası bu da bilgisayarda uyumsuzluk yapabilir mi?

Evet başka konuda yaptırdım. İlk başlarda mavi ekran hatası RAM kaynaklı gibi gözükmesede son 3 4 hatanın adı hem memory_managment hem de analizi yapan arkadaşın söylediği üzere sadece RAM kaynaklı. Bundan farklı olarak 4 yıldır 1 kere bile mavi ekran almadığım bilgisayarımda RAM değişiminden itibaren oyun oynayamam da bir sebep olarak gösteriyor RAM'leri.

Yeni RAM'ler bilgisayarcı arkadaşın kafasına göre taktığı üzere Bugatek diye hayatımda ilk defa duyduğum bir RAM markası bu da bilgisayarda uyumsuzluk yapabilir mi?

Gerçekten hiç bilinmedik bir markaymış, yüksek ihtimalle yeni RAM'lerle sorununuz düzelecektir.

Gerçekten hiç bilinmedik bir markaymış, yüksek ihtimalle yeni RAM'lerle sorununuz düzelecektir.

Yeni sipariş ettiğim RAM'ler Kingston'un 2666MHz frekanslı CL19 RAM'leri ve birkaç Türk satış siteside benim anakarta uyumlu RAM olarak satışa sunmakta. Umarım bir sorun çıkarmaz.

Yeni RAM'ler bilgisayarcı arkadaşın kafasına göre taktığı üzere bugatek diye hayatımda ilk defa duyduğum bir RAM markası bu da bilgisayarda uyumsuzluk yapabilir mi?

Hocam hiç duymadım araştırdım biraz internette kullananlardan memnun olanlarda var önermeyenlerde var. Bence sorun düzelir ama bakmak lazım kesin bir şey diyemem maalesef.

Yani hocam sadece o gün işlemciye termal macun sürüldü ve RAM değişti. Şu an %100 yük bindirdim CPU-Z'den sıcaklık 80'i geçmiyor işlemcide de sıkıntı yok. Oyunlarda özellikle CS Valorant LoL gibi oyunlarda sadece 1 kere yaptı ama Rust Forza Horizon 4 Apex Legends gibi direk 10 12 GB RAM tüketen oyunlarda 30dk ila 1 saat arasında garanti ya oyun çöküyor ya da mavi ekran veriyor bende suçu mecburen RAM'a attım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı