RAM Frekansı Rastgele Düşüyor ve FPS Düşüyor

forta86

Kilopat
Daha fazla  
Ön Düzeltme: Başlıkta RAM yazmışım GPU olacaktı yönetici arkadaşlar düzeltebilir mi lütfen.

Merhabalar benim Lenovo Yoga 530-14IKB MX130'lu olan laptopum var ve bunda bataryaya zarar vermemesi için şarjda oyun oynayabilmek için saklama modunu açıp öyle oyun oynuyorum yani kısacası oyunu şarjda oynuyorum. Kendim MSI Afterburner ile yaptığım testler sonucu bunun sebebinin GPU frekansının belirli sanki ayarlanmış gibi 30 saniye civarı aralarla 2506MHz ve 800MHz arası değişmesi olduğu sonucuna vardım. Aşağıdaki resimlerde de görüldüğü üzere GPU frekansı 2506MHz iken GPU'nun tüm gücünü kulanarak 60 üzeri bir FPS değeri elde edebiliyorum ama sebebi neyse frekans 800MHz olduğu zaman nasıl oluyorsa FPS yarı yarıya düşüyor. Oynadığım bir tek ETS 2 ve ATS var bunlarda böyle bir sorun yaşıyorum. Bu sorunu hiç yaşamıyormuş gibi hissetmek için grafikleriolabildiğince en düşüğe almak zorunda kalıyorum ki FPS yarılandığında bile 60 FPS altına düşmesin. Ama böyle de göz zevki diye bir şey kalmıyor ve oyunu oynamak istemiyorum.

Görev yöneticisinen önceliği yüksek falan yapmayı denedim yine de işe yaramadı.
800mhz.jpeg

2506mhz.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bilgisayarın temizlenmesi gerekiyor. Ardından fanın bakımının iyice yapılması veya değişmesi gerekiyor fanda sıkıntı var ise, çünkü büyük ihtimalle fan hızlı dönüp yavaşlayıp duruyordur. Kısacası bakım!

Öncelikle bilgisayarın temizlenmesi gerekiyor. Ardından fanın bakımının iyice yapılması veya değişmesi gerekiyor fanda sıkıntı var ise, çünkü büyük ihtimalle fan hızlı dönüp yavaşlayıp duruyordur. Kısacası bakım!

Laptopum henüz 4 aylık ve içini açtığımda fanlar tertemizdi. O halde altına bir soğutucu almam gerekecek sanırım. 14 inç için önerebileceğiniz bir ürün var mı?

Laptopum henüz 4 aylık ve içini açtığımda fanlar tertemizdi. O halde altına bir soğutucu almam gerekecek sanırım. 14 inç için önerebileceğiniz bir ürün var mı?
Ürün yeniyse yerinizde olsam iade ederdim ya da servise verirdim. Yeni bir üründe böyle olması acayip saçma, eski bir laptop olsa olabilirdi ama yeni ürünse bir fikrim yok.

RAM frekansı düşmüyor, ekran kartı bellek hızı düşüyor. 59 derecede throttle oluyor, çok saçma. Altından Lenovo'nun parmağı çıkacak, eminim. GPU-Z veya NVIDIA Inspector ile sıcaklık limitini kontrol eder misin?

Cihazda kısıtlama var dostum. Lenovo oyuncu PC'ler hariç diğer performanslı cihazların bellek hızı veya GPU çekirdek saat hızını kısıtlıyor. Lenovo arasan da verecekler cevap, bilgisayarınız oyun için tasarlanmamış ve ultra tasarruflu bilgisayar diyecekler:)

Bende geçen aramada böyle bir cevap verince ve tabi bilgimle adamı affedersiniz g.t ettim:D Bunlara bu yakışır, adam iş bulayım deyince temsilci olursa böyle olur. Adam bağlanıyor yaptıkları da bir şey değil, benim yaptıklarımın yarısına bakıyor donanımsal bir şey yok diyor. Bende diyorum adama donanımsal sorun var diye bağlanın demedim, sizde görün performanslı cihazı alıyoruz bizi kısıtlıyorlar diyorum. Ben şimdi THH versem sizi dedim %100 kazanırım dedim. Biz cihazı a işlemcisi diye alıyoruz b işlemci ile aynı performansı alıyoruz dedim, üstelik 1500TL fazla veriyoruz dedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı