RAM Frekansı Sadece OC İle Mi Değişiyor ?

UmutIşığı

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta dediğim gibi. RAM frekansı sadece O.C ile mi değişiyor ? Bir de RAM frekansın faydası nedir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen işlemcine belirli bir overclock yaptığın zaman, otomatik olarak bellek frekansı da o işlemciye uyumlu olabilmek için artar.

Ayrı olarak RAM'lerin frekansını BIOS'dan rahatlıkla değiştirebilirsin.

Bellek frekansının yüksek olması, senin yaptığın render işlemlerinin çoğunun süresini azaltabiliyor.

Frekansın faydası hızlı olması. RAM frekansını artırmanın bir çok yolu vardır.
  • Belleği gerçek çalışma hızına ayarlamak, OC olmadan.
  • XMP'yi devreye sokmak.
  • OC yapmak.
Sen işlemcine belirli bir overclock yaptığın zaman, otomatik olarak bellek frekansı da o işlemciye uyumlu olabilmek için artar.
Bu durum FSB ile overclock yapıldığında geçerli. Kuzey köprüsü frekansı da yükselir.

Ben bu olayı çoğunlukla ASUS'un tek tuşla O.C özelliğinde gördüm. Otomatikman frekans da değişiyordu ona uyumlu olarak.

Sana katılıyorum. Normalde RAM'lerim 667x2 MHz'de çalışıyordu, işlemciye voltaj vermeden "fsb" sini yükselttim ve sonuç RAM'ler otomatik 800x2 çalışmaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…