RAM frekansını arttırmak bir sorun yaratır mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Anakart
MSI Z170A Gaming M7
İşlemci
İ7 6700K 4,30 gHz
Benim 2 tane Corsair, 1 tane G.Skill toplamda 3 tane 8 GB RAM'im var. Bunlar default olarak 2133 MHz de çalışıyordu. Bu akşam TikTok izlerken "RAM'lerin olduğundan düşük çalışıyor" olabilir diye bir video görmüştüm. Sonra videodan bakarak RAM'leri 2133 MHz'den 3200 MHz'e çektim. İnternette araştırdığıma göre yaptığımın performansa etkisi varmış diye gördüm ama bir tane forum da birisi "RAM'lerin frekansını arttırmak RAM'lerdeki gecikmeyi arttırır." diye bir şey demişti, oradan kafama takıldı. Şimdi ben iyi mi yaptım kötü mü yaptım çok kararsız kaldım, bu yüzden sizlere danışayım dedim. RAM'leri eski haline mi getireyim yoksa biraz hızını mı düşüreyim? Ne yapsam daha iyi olur?

Dosya Ekleri

• 1680027817979.png
    1680027817979.png
    17 KB · Görüntüleme: 46
  • 1680027911680.png
    1680027911680.png
    15,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim 2 tane Corsair, 1 tane G.Skill toplamda 3 tane 8 GB RAM'im var. Bunlar default olarak 2133 MHz de çalışıyordu. Bu akşam TikTok izlerken "RAM'lerin olduğundan düşük çalışıyor" olabilir diye bir video görmüştüm. Sonra videodan bakarak RAM'leri 2133 MHz'den 3200 MHz'e çektim. İnternette araştırdığıma göre yaptığımın performansa etkisi varmış diye gördüm ama bir tane forum da birisi "RAM'lerin frekansını arttırmak RAM'lerdeki gecikmeyi arttırır." diye bir şey demişti, oradan kafama takıldı. Şimdi ben iyi mi yaptım kötü mü yaptım çok kararsız kaldım, bu yüzden sizlere danışayım dedim. RAM'leri eski haline mi getireyim yoksa biraz hızını mı düşüreyim? Ne yapsam daha iyi olur?

Kullanılan ürün de zaten MHz desteği ve teknik olarak sıkıntısı yok ise gecikme olarak bir olay olacağını sanmıyorum. Zira öyle bir şey ile karşılaşmadım.

Ciddi misin? O kadar düşük mü?

Dual channel olmadığı için mi? Bir de son bir sorum olacak, ileride 1 tane daha RAM alırsam G.skill RAM'i takmamın sakıncası olur mu?
Evet maalesef o şekilde düşüyor performans, bence 6700k için standart 3000 MHz RAM yeterli olur amacınız 32GB yapmak ise ucuz yollu kitler bulabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı